czeslaw-mozil_billund_lufthavn_poznan_polen_polennu

BILLUND: Den tredje flyforbindelse til Polen fra Danmarks næststørste lufthavn markeres med en dansk-polsk kulturkonference og besøg af dansk studerende fra Poznan.

LÆS  Polen genoptager fodbold-kampe i den bedste række


En ambassadør, en generalsekretær, en musiker og debattør, to professorer, en ungdomsformand, en lektor, en filmproducer, en erhvervsmand og en sportsjournalist er blandt talerne til dansk-polsk Kulturkonference i Billund Lufthavn, der gennemføres fredag.

SE PROGRAM
polennu.dk: Dansk-polsk Kulturkonference, Billund Lufthavn


Dansk-polsk kultursamarbejde

Det er lufthavnen der sammen med Det Danske Kulturinstitut og Adam Mickiewicz Universitet i Poznan, der gennemfører konferencen i forbindelse med åbningen af en ny direkte rute mellem Billund og Poznan. I forvejen kan man flyve direkte til de to polske byer Warszawa og Gdansk.

– Vi ser det som en meget vigtig opgave, at understøtte og udbygge den lokale og regionale udvikling – nye direkte flyruter fra Billund Lufthavn har stor samfundsøkonomisk og kulturel betydning. Og vores kompetence er forbindelsen til resten af verden fra Billund, siger direktøren for lufthavnen.

Danskstuderende til Danmark

– Vor nye direkte forbindelse er til Polens femte største by Poznan, der også er en berømt universitetsby. Vi har inviteret tredje og fjerdeårs studerende fra danskstudierne på det prestigefyldte Adam Mickiewicz Universitet i Poznan til Billund og Aarhus. Her vil de udover at deltage i vores Dansk-polske Kulturkonference også møde danske studerende i Aarhus, siger direktør, Kjeld Zacho Jørgensen, Billund Lufthavn.

Talerne i Billund

På konferencen bliver der oplæg af: Henryka Moscicka-Dendys, Polens ambassadør i Danmark – Michael Metz Mørch, generaldirektør Det Danske Kulturinstitut – Czeslaw Mozil, musiker og debattør – Joanna Landsvig, formand for Silba – Svend Gottschalk Rasmussen, lektor på Syddansk Universitet – Andrzej Szubert, professor Adam Mickiewicz Universitetet – Peter Tærø Nielsen, advokat og erhvervsmand, Warszawa – Ole Wendorff-Østergaard, dansk-polsk filmproducer – Andreas Kraul, kommentator, DR Sporten. Dagens ordstyrer bliver Per Wium.

LÆS  Blå-hvide Lech Poznan er videre i Europa League

SE PROGRAM
Polennu.dk: Dansk-polsk Kulturkonference, Billund Lufthavn