Ny flyrute til Poznan markeres med kulturkonference

czeslaw-mozil_billund_lufthavn_poznan_polen_polennu

Den polske musiker og debattør Czeslaw Mozil, der er opvokset i Danmark holder indlæg på Dansk-polsk Kulturkonference i Billund fredag, den 3. november blandt andet sammen med Polens ambassadør og polske dansk professorer. Fra dansk side deltager: Andreas Kraul, Michael Metz Mørch, Joanna Landsvig, Svend Gottschalk Rasmussen, Peter Tærø Nielsen, Ole Wendorff-Østergaard. Per Wium er ordstyrer. Arkivfoto.


BILLUND: Den tredje flyforbindelse til Polen fra Danmarks næststørste lufthavn markeres med en dansk-polsk kulturkonference og besøg af dansk studerende fra Poznan.


En ambassadør, en generalsekretær, en musiker og debattør, to professorer, en ungdomsformand, en lektor, en filmproducer, en erhvervsmand og en sportsjournalist er blandt talerne til dansk-polsk Kulturkonference i Billund Lufthavn, der gennemføres fredag.

SE PROGRAM
polennu.dk: Dansk-polsk Kulturkonference, Billund Lufthavn


Dansk-polsk kultursamarbejde

Det er lufthavnen der sammen med Det Danske Kulturinstitut og Adam Mickiewicz Universitet i Poznan, der gennemfører konferencen i forbindelse med åbningen af en ny direkte rute mellem Billund og Poznan. I forvejen kan man flyve direkte til de to polske byer Warszawa og Gdansk.

– Vi ser det som en meget vigtig opgave, at understøtte og udbygge den lokale og regionale udvikling – nye direkte flyruter fra Billund Lufthavn har stor samfundsøkonomisk og kulturel betydning. Og vores kompetence er forbindelsen til resten af verden fra Billund, siger direktøren for lufthavnen.

Danskstuderende til Danmark

– Vor nye direkte forbindelse er til Polens femte største by Poznan, der også er en berømt universitetsby. Vi har inviteret tredje og fjerdeårs studerende fra danskstudierne på det prestigefyldte Adam Mickiewicz Universitet i Poznan til Billund og Aarhus. Her vil de udover at deltage i vores Dansk-polske Kulturkonference også møde danske studerende i Aarhus, siger direktør, Kjeld Zacho Jørgensen, Billund Lufthavn.

Talerne i Billund

På konferencen bliver der oplæg af: Henryka Moscicka-Dendys, Polens ambassadør i Danmark – Michael Metz Mørch, generaldirektør Det Danske Kulturinstitut – Czeslaw Mozil, musiker og debattør – Joanna Landsvig, formand for Silba – Svend Gottschalk Rasmussen, lektor på Syddansk Universitet – Andrzej Szubert, professor Adam Mickiewicz Universitetet – Peter Tærø Nielsen, advokat og erhvervsmand, Warszawa – Ole Wendorff-Østergaard, dansk-polsk filmproducer – Andreas Kraul, kommentator, DR Sporten. Dagens ordstyrer bliver Per Wium.

SE PROGRAM
Polennu.dk: Dansk-polsk Kulturkonference, Billund Lufthavn