Ny måling: Kaczynski-regeringen mister sit flertal

Ny måling
Ny måling: Den polske opposition med Donald Tusk i spidsen ville vinde klart, hvis der var valg i Polen i dag og hvis partierne samlede sig på en liste, som Kaczynski-regeringen har gjort med Forenet Højre og de tre partier. Arkivfoto.

WARSZAWA: Kaczynski-regeringen mister sit flertal, hvis oppositionen går sammen på een liste, som de tre regeringspartier, viser ny måling.


Kaczynski-regeringen (Forenet Højre) kan ikke fortsætte, hvis oppositionen forener sig. Det viser en ny IPSOS-undersøgelse, der er gennemført for OKO-press.

En fælles liste med oppositionspartierne, vil kunne sikre over 50 procent af vælgerne, og dermed afslutningen på Kaczynski-regeringen, skriver mediet. Valgtrommerne har allerede lydt, men alt tyder på at regeringen venter med at udskrive valg indtil perioden udløber i 2023. Ikke mindst i lyset af de aktuelle målinger.

Seneste måling

Forenet Højre (Kaczynski-regeringen)
Lov og Retfærdighed (PiS), Solidarna Polska og Gowin – 35 procent

Borgernes Platform (PO) – 26 pct

Polen 2050 – 13 procent

Venstre (Lewica) – 9 procent

Konfederationen – 7 pct

Bondepartiet (PSL) – 4 procent (under spærregrænsen)

Det er især kvinder, polakker under 40 år og sjældne deltagere i religiøse gerninger, der stemmer på oppositionen. Forenet Højre har største støtte fra folk, der bor på landet, polakker med lave indkomster og med et stærkt religiøst engagement, skriver OKO-press om den nye måling.

Der skal være valg senest til oktober næste år.

Støt polennu.dk – engangsbeløb

Du kan betale med de mest anerkendte betalingsformer, når du vælger at støtte polennu.dk. Du kan give et engangsbeløb ved at trykke på et af beløbene, der sender dig videre til vores betalingsmodul.

DKK 100,00
DKK 200,00
DKK 500,00
DKK 1.000,00
DKK 5.000,00

LINK: Ny måling