Ny passager rekord i Warszawa Chopin lufthavn

  11_mio_gæster_i_Warszawa

  Barbara Borkala (tv.), der tirsdag landede i Warszawa internationale Chopin lufthavn med LOT fra Wien, fik sig en overraskelse, da hun blev modtaget med gaver og opmærksomhed, som lufthavnens gæst nummer 11.111.111 i 2015. Foto: LOT.


  WARSZAWA: Den internationale F. Chopin Lufthavn i Warszawa, satte ny passager rekord dagen før nytårsaften.


  Tirsdag kunne Warszawa Internationale Chopin lufthavn byde velkommen til passager nummer 11.111.111, som blev fejret af lufthavnen og det nationale polske luftfartsselskab LOT.

  11,1 millioner

  Passager Barbara Borkala blev nummer 11.111.111. Hun ankom til Warszawa fra Wien med LOT. Her blev hun modtaget af musik, en regn af konfetti og kage.

  – Jeg havde ikke forventet sådan en velkomst, men jeg er da glad for modtagelsen. Jeg kan godt lide Chopin-lufthavnen, fordi de er elegant passagervenlig. Den synes jeg godt, vi kan være stolte af sagde Barbara.

  Gaveregn

  Udover 11 millioners æren fik Barbara også to årskort til loungen i lufthavnen, samt to returbilletter til ruten Warszawa – Tokyo med LOT Dreamliner.

  Rekordår

  – Dette er en enestående begivenhed for os, for det er første gang at lufthavnen i Warszawa overstiger 11 millioner i et år, sagde Michal Kaczmarzyk, der er direktør for Chopin Lufthavnen. Det hidtil bedste resultat for Chopin Lufthavnen var i 2013, hvor 10,6 millioner gæstede den internationale lufthavn i den polske hovedstad.

  25 nye ruter

  Lufthavnen udbygges løbende, og har i dag en kapacitet, så der kan håndteres 26 millioner passagerer om året. I 2015 blev der åbnet 25 nye ruter til og fra Warszawa.

  SAS og Wizz

  SAS og Wizz Air er blandt de mange selskaber der benytter Chopin lufthavnen i Warszawa. SAS med daglige direkte fly fra København, og Wizz Air med hyppige afgange til Malmø.

  Billund – Warszawa?

  Selskabet har overfor polennu.dk oplyst, at man overveje at åbne en forbindelse mellem Billund og Warszawa. I juni åbnede Wizz Air en succesfuld rute mellem Billund og Gdansk, og siden har selskabet åbnet yderligere to nye ruter fra Billund.