Ny pressemedarbejder på Polens ambassade

anna_werenberg_polennu
Fredagen DR Genstart podcast handlede om Polen og det polske valg. Få et skarpt indblik i den politiske situation i Polen med Danmarks førende Polens ekspert Anna Werenberg og DR-værten Anna Ingrisch på en halv time. Arkivfoto.

Anna Werenberg har flere gange som polennu.dk kommentator optrådt i DR 2 og TV 2 i forbindelse med dækningen af polske forhold. På billedet ses hun i felten for polennu.dk under Lars Løkke Rasmussens besøg i det polske statsministerium tidligere i år. Nu er hun tiltrådt jobbet som pressemedarbejder på Polens ambassade i København. Foto: Jens Mørch, polennu.dk.


KØBENHAVN: polennu.dk journalist Anna Werenberg er tiltrådt som presseansvarlig på Polens ambassade i Hellerup.


Polens ambassade har ansat Anna Werenberg som ny pressemedarbejder.

Pressekontakt

Anna Werenberg, der er kendt i spalterne på polennu.dk, skal nu være ansvarlig for kontakten til dansk presse og for ambassadens kommunikationsvirksomhed i Danmark.

Journalist i fire år

Werenberg kom til polennu.dk for fire år siden, og har været der siden, kun afbrudt af en periode hvor hun var projektansat hos Baltic Development Forum i forbindelse med Femern Belt.

Solid teoretisk baggrund

Werenberg har læst statskundskab på København Universitet, polsk på Aarhus Universitet og polsk sprog og kultur på det berømte Jagiellonski Universitet i Krakow.

Dansk og polsk ambassade

Det er ikke første gang at Anna Werenberg skal arbejde på en ambassade. I 2005 var hun praktikant på Danmarks ambassade i Warszawa og hun arbejdede fem år som studentermedhjælper for 3F, inden hun for fem år siden kom til Baltic Development Forum i København. Efter et par år der, kom Anna til polennu.dk.

Kommentator og oversætter

Anna Werenberg er efterspurgt kommentator når det gælder polske forhold, og hun har oversat polsk og vejledt flere danske medier i polske forhold. Werenberg har også oversat bogen: Min ven forræderen, om den polske oberst der samarbejdede med CIA under kommunismen i Polen.

God kollega

– Anna er formentlig den dansker, der har det mest indgående kendskab til Polen og polsk kultur, og hun er en pokkers god kollega, siger Jens Mørch, polennu.dk. – Jeg ønsker både hende og ambassaden til lykke.

Hjem igen

– Det er en enestående chance for Anna, og jeg forstår hendes valg, for hun får oparbejdet sig en uvurderlig erfaring i dansk polske relationer.

– Selv om jeg naturligvis er ked af at miste en god kollega, så er jeg også glad for at vores samarbejde ikke stopper.

– Men jeg håber da også, at hun kommer ”hjem” igen til polennu.dk en dag, siger redaktør Jens Mørch.

Afløser Lolck

Anna Werenberg afløser Jacob Lolck, der er kommet til Europa-Parlamentet i København som pressemedarbejder.