Ny træner til fodbold landsholdet måske fundet

ny_polsk_landstraener_fodbold

Har været anfører for det polske landshold, spillet 40 A-landskampe og var med til at hive en sølvmedalje hjem til Polen ved OL 1992 i Barcelona. Alt tyder på, at han nu skal være ny polsk landstræner. Foto: PZPN.


WARSZAWA: OL-sølvvinder Jerzy Brzeczek er kandidat til at styre det polske fodbold landshold. Men først skal ansættelsen godkendes.


Det polske fodboldforbund PZPN har meddelt, at den 47-årige tidligere landsholdsspiller for Polen – Jerzy Brzeczek – formentlig skal stå i spidsen for landsholdet frem mod EM 2020.

Trænerskiftet kommer efter at den tidligere træner Adam Nawalkas kontrakt udløb ved VM i Rusland, hvor Robert Lewandowski og han holdkammerater var på en lynvisit efter en fæl skuffende indsats.

Landstræner på prøve

Den måske kommende landstræner, indsættes – hvis han godkendes – den 23. juli ved et pressemøde i det nationale stadion i Warszawa. På mødet vil trænerens planer og det nye team omkring landstræneren blive præsenteret.

Ingen kommentar

I de kommende dage skal fodboldforbundet arbejde med formaliteterne omkring Jerzy Brzęczkas ansættelse, og det hele skal herefter godkendes af bestyrelsen for PZPN. Indtil den officielle præsentation om ti dage, vil hverken PZPN eller Jerzy Brzęczek kommenterer på kandidaturet.

Træner i Wisla Plock

Det nye træner Brzeczek kommer fra et trænerjob i Wisla Plock, som han senest førte til en femteplads i den bedste polske række. Han stoppede sin omfattende aktive spillerkarriere i 2009, som blandt andet omfattede Lech Poznan.

OL sølv i 1992

Han har spillet 40 A-landskampe for Polen og er tidligere anfører. Han bar også sit armbind i 1992, da Polens landshold fik en sølvmedalje ved OL i Barcelona. Brzeczeks nevø er Jakub Blaszczykowski, der i dag spiller på det polske landshold og for den tyske bundesligaklub Dortmund.