Nye britiske pas laves til lav løn i Polen

Boris Johnson var glad, da han kunne præsentere de nye britiske pas, som afløser for de røde EU-pas. Men nu viser det sig, at de nye pas er produceret i Polen, hvilket har udløst harme, vrede og satire i Polen.  Foto: Twitter.

LONDON: Boris Johnsen har bestilt nye britiske blå pas uden EU logo hos et fransk firma, der har sendt opgaven videre til en virksomhed i Polen, der er kendt for at underbetale sine medarbejdere.


Der er gang i både satiren og vreden i England, og det er landets nationalistiske regeringschef, Boris Johnson der er i skudlinjen.

Nationale blå pas

Der var nemlig ikke et øje tørt, da Storbritanniens nye pas blev præsenteret. Brexit betød naturligvis et farvel til de bodø-røde EU-pas, og god dag til nogle nye blå britiske pas. Premierminister Boris Johnson sendte endda et billede ud på Twitter fra et flysæde, hvor han stolt viser sit nye blå britiske pas med guldtryk frem.

Da det nye pas blev præsenteret, skrev indenrigsminister Priti Patel.:

-Ved at vende tilbage til det ikoniske blå design med guldtryk, vil det britiske pas igen være en del af vores nationale identitet, og jeg kan ikke vente med at komme ud at rejse for at prøve det. Vores afsked med EU har givet os en unik mulighed for at gendanne vores nationale identitet i en ny verden, skrev ministeren.

Men efter at det er kommet frem, at de nye britiske pas er produceret i Polen, har sagen om de blå polske pas giver bagslag for regeringen i London, der netop ville sikre britiske arbejdspladser efter brexit. Et engelsk firma havde budt på opgaven, men blev fundet for dyr af de britiske myndigheder.

Underbetalt arbejde

Flere britiske medier udtrykker forargelse over, at regeringen har fået de nye pas produceret hos en polsk producent, og endda et firma der er kendt for at underbetale deres folk og behandle dem dårligt.

Og da netop Boris Johnson har talt for britiske identitet og suverænitet, og mod billig arbejdskraft fra Central- og Østeuropa, så har sagen udløst vrede.

De nye britiske pas er produceret i den polske by Tczew, og bliver sendt til britiske statsborgere i marts.