Nye flyruter til Poznan og Gdansk fik god start

henryka_billund_poznan_jens_moerch_ambassadoer_polen

Polens ambassadør i Danmark, Henryka Mościcka-Dendys, ved indvielsen af den nye flyrute fra Billund til Poznan i november. I forvejen kan man komme til Warszawa og Gdansk fra Danmarks anden største lufthavn. Ruten er kommet godt fra start, det samme er Ryanairs anden nye jysk-polske rute mellem Aarhus og Gdansk. Foto: Lukasz Wozny, polennu.dk.


KØBENHAVN: De to nye jyske flyruter til Poznan og Gdansk er kommet godt fra start, skriver flybranchens netmedie check-in.dk. Men i januar kan man flyve til de to byer fra Jylland for ti kroner.


For bare tre år siden var der ingen flyruter fra Jylland til Polen. Men siden er det gået stærkt. I Billund begyndte Wizz Air de første flyvninger til Gdansk i 2015, og i dag er der to-tre ugentlige afgange til kystbyen. Sidste forår åbnede Billund endnu en rute til Polen – denne gang til hovedstaden Warszawa – to gange om ugen. Fra den kommende sommer bliver der tre afgange om ugen mellem Warszawa og Billund.

Nye ruter

I november åbnede Ryanair en rute til Poznan fra Billund, og den første forbindelse til Polen fra Aarhus, til populære Gdansk, der er kåret som Europas tredje bedste turistdestination. Begge ruter er kommet godt fra start skriver check-in.dk.

LÆS MERE
Check-in.dk: God start for jyske ruter til Polen

– Ryanair havde i november i alt 2.057 passagerer på ruten mellem Aarhus og Gdansk, mens Billund kunne mønstre 2.047 passagerer på Poznan-ruten. Med samlet 18 flyvninger til og fra hver af de to jyske lufthavne i november måned landede belægningen samtidig på 60 procent, hvilket må siges at være en tilfredsstillende start for den første måned på en ny rute, der starter i lavsæsonen, vurderer check-in.dk

Flyv for en tier

Trods den flyvende start i november, kunne noget tyde på at det kniber med belægningen i januar på de to Ryanair forbindelser. Januar er også årets absolutte lavsæson. Fra Aarhus kan man på torsdag flyve til Gdansk for 9 danske kroner – Poznan er lidt dyrene fra Billund på samme dag – nemlig 10 danske kroner. Til gengæld er hotel og restauranter billigere i Poznan, der er Polens femte største by.

Flyver man fra Billund til Gdansk på tirsdag eller lørdag er prisen med Wizz Air på 79 danske kroner for en enkelt billet.

Halv million fløj

I de første 11 måneder af 2017 var der ifølge Trafikstyrelsens 593.526 passagerer fra Danmark til Polen; Warszawa, Gdansk, Krakow, Wroclaw og Poznan. 53.547 fløj fra Billund, hvilket svarer til 9,02 procent af de dansk-polske flysæder. For Aarhus er tallet 2.054 rejsende, hvilket svarer til 0,34 procent. 90,64 procent fløj fra København Lufthavn til Polen.