Nye regler: Fans skal vise mere respekt for flaget

  polska_polske_fans_haandbold_vm_2015

  Det er slut med at skrive bynavn i det polske flag til bl.a. sportsarrangementer, hedder det i en ny instruks fra Polens indenrigsminister. Foto: Maja Giannoccaro, polennu.dk.


  WARSZAWA: Polens indenrigsministerium har lavet en vejledning i hvordan det polske flag må bruges i forbindelse med sportsarrangementer.


  Da Polens fodboldlandshold, som har kvalificeret sig til VM i Rusland næste år, spillede venskabskamp fredag på hjemmebane mod Uruguay, blev fansene mødt med et hæfte med instrukser om hvordan det polske flag må bruges. Det skriver det polske nyhedsbureau PAP.

  Ikke være krøllet

  Ifølge hæftet må flaget ikke må være krøllet og at det skal foldes helt ud. Det må ikke røre jorden eller vand for den sags skyld, og der må ikke være tekster eller billeder på flaget. De nye instrukser kom bag på flere af de polske fodboldfans, der mødte op på det nationale stadion ved bydelen Praga.

  Slut med bynavn i flag

  Til sportsarrangementer med polakker, er der i dag er mange fans der skriver deres bynavn i det hvide felt på flaget, men det skal være slut nu, mener Indenrigsministeriet. Hvis fansene ønsker at skrive deres hjemstavns navn skal det fremover foregå uden det polske flag, men gerne i hvidt og rødt.

  Kampen på fodboldbanen fredag, der blev spillet uden Robert Lewandowski, endte i øvrigt uafgjort 0 – 0.