Nye regler skal sikre polakker i polsk håndbold

De polske landshold i håndbold har traditionelt opnået gode internationale resultater. De senere år er succesen dog udeblevet, så nu tager det polske håndboldforbund nye regler i brug, for at styrke polske håndboldspillere. Arkivfoto.

WARSZAWA: Polens håndbold-forbund indfører nye regler, der skal sikre plads til flere polakker på de polske håndboldbaner.


Polens håndboldforbund (ZPRP) laver nye regler for den kommende 2020/21 sæson, der skal gøre polakkerne bedre til at spille håndbold. De nye regler betyder, at der gennem hele kampen skal være mindst to polakker på hvert hold på banen. Reglerne gælder for de bedste rækker for både mænd og kvinder, og i de polske pokalturneringer. Det polske håndboldforbund venter med initiativet at kunne gøre de polske spillere bedre gennem mere garanteret spilletid.

Tælle nationaliteter

I håndbold-kredse er det nyt, at indfører begrænsninger af nationale hensyn. Det bliver heller ikke nogen nem ekstra-opgave for de polske håndbolddommere at tælle nationaliteter på banen, siger flere håndboldeksperter til polennu.dk.

Polsk håndbold i krise

De polske håndbold-landshold for såvel mænd som kvinder, har ikke haft succes i de store internationale turneringer de senere år, og det er baggrunden for det usædvanlige initiativ, oplyser ZPRP. Kun polsk klubhåndbold har succes internationalt, fastslår forbundet.