Nyheder og informationer fra Gdansk på dansk

  Anna_Werenberg_gdansknu

  Anna Werenberg, 32 år, er redaktør for det nye medie, gdansknu.dk, med informationer og nyheder og informationer fra Gdansk på dansk. Foto: Martin Bager, polennu.dk.


  KØBENHAVN: Nyt informations- og nyhedsmedie om Gdansk på dansk er online.


  gdansknu.dk er et nyt medie med informationer, nyheder og events fra Gdansk på dansk – og sitet er netop gået online.

  Europas bedste festival

  – Med gdansknu.dk vil vi fortælle og oplyse danskerne om alle de herligheder som Gdynia, Sopot og Gdansk kan byde på. Det er f.eks. de færreste danskere der er klar over, at Heinken Opener festivalen i Gdynia to år i træk er kåret som den bedste i Europa, foran blandt andet den danske Roskilde Festival, siger Anna Werenberg, der er redaktør af den nye gdansknu.dk.

  Fodbold-landskamp i Gdansk

  – Vi er naturligvis også på pletten, når det danske A-landshold i fodbold til august skal møde Polen på det nye EM-stadion i Gdansk, siger Anna Werenberg.
  gdansknu.dk indeholder også en eventoversigt, over de mest attraktive arrangementer i Gdansk-området.

  16 lande

  gdansknu.dk udgives af polennu.gruppen, og det er målet at etablere flere regionale sites for at kunne dække hele landet.

  – Polen er et meget stort land, og med mange forskelle. Vi plejer at sige, at Polen er 16 lande, som antallet af regioner, da mulighederne og forskellene mellem regionerne er store og varierende, siger Anna Werenberg, der også oplyser, at gdansknu.dk i større udstrækning dækker turistseværdigheder og rejsetips.

  – Vi er naturligvis også at finde på Facebook og andre platforme, siger redaktøren for gdansknu.dk.

  Godt regionalt samarbejde

  – gdansknu.dk er blevet til i samarbejde med Pomoskie Regionens turistorganisation, PROT, og samarbejdet omkring den nye danske site har været forbilledligt, siger redaktøren.

  Anna Werenberg er dansk, men har studeret polsk og boet i Polen i flere år.

  Officiel indvielse

  – Over sommeren vil vi udbygge gdansknu.dk med endnu flere informationer og dagfriske beretninger fra området, siger Anna Werenberg. I august vil borgmesteren i Gdansk besøge København, og i den forbindelse vil gdansknu.dk blive officielt indviet.

  LÆS MERE
  Link: gdansknu.dk

  Fem år med polennu.dk

  gdansknu.dk udgives af polennu.dk, der er verdens første uafhængige bilaterale medie. Polennu.dk har siden 2008 leveret daglige nyheder fra og om Polen til danskerne. I 2012 havde polennu.dk 1,43 millioner visninger om måneden i gennemsnit.

  LÆS MERE
  Om polennu.dk på dansk

  LÆS MERE
  Om polennu.dk på polsk