Nyt polsk supermarked ved Aarhus med succes

  amber_stavtrup_supermarked_polsk

  De tre medarbejdere hos Amber i Stavtrup, hvor man nu kan finde polske og litauiske fødevarer og specialiteter. Privatfoto.


  STAVTRUP: Et nyt polsk supermarked i en forstad til Aarhus er kommet godt fra start efter massiv medieomtale.


  I denne uge åbnede et nyt polsk supermarked med navnet Amber i Stavtrup – en lille forstad til Aarhus.

  Det nye supermarked sælger vare fra Polen og Litauen, så polakker og litauer kan få specialiteter og dagligvare ”hjemmefra”, selv om de bor eller opholder sig i Danmark. I mange midtjyske kommuner er polakkerne den største gruppe af udlændinge.

  Overvældende medieomtale

  Og supermarkedet med de tre ansatte, fik da også en massiv landsdækkende medieomtale ved åbningen tirsdag. Det regionale dagblad Aarhus Stiftstidende havde nemlig skrevet en historie med overskriften: POLAKKER IND I ØSTJYSK DISCOUNTKRIG.

  Discountkrig?

  Det fik mange medier – og sikkert også Netto, Fakta, Rema 1000 og andre der kunne føle sig truet, til at interessere sig for den lille nye butik i Stavtrup. En god start for det nye supermarked.

  Godt fra start

  Mange polakker har allerede fundet vej til det nye supermarked for at sikre sig fødevare fra det polske og litauiske køkken.

  Det er første gang at Amber navnet optræder i Danmark i forbindelse med fødevare, men i Irland har et tilsvarende supermarked kørt i flere år, og det er den samme ejer der nu vil prøve i Danmark. Hvis det går godt i Stavtrup, vil ejeren åbne en butik i det centrale Aarhus, skriver Aarhus Stiftstidende.

  SE TV
  TV2 Østjylland: Gensyn med polske pølser

  Polske butikker

  Der kommer flere og flere polske butikker i Danmark, i takt med at flere polakker har bosat sig i Danmark. For nylig åbnede et polske supermarked i Thisted, der hvor danske FDB blev grundlagt, i Kjellerup er et polske netsupermarked på vej, i København er der tre polske butikker og i Odense er der også polsk butik. I Horsens har et polsk par netop åbnet en butik med polske specialiteter, og tendensen er klar. De herboende polakker, eller danskere med polske rødder, efterspørger de særlige fødevarer fra hjemlandet.

  Polske specialiteter

  Der er næppe tale om en større polsk satsning på det danske dagligvaremarked, men et behov der er opstået, fordi udvalget i danske butikker er langt mere begrænset, end i butikker og supermarkeder i Polen. Polakkerne nyder også en lang række specialiteter, der sjældent findes i danske butikker og supermarkeder.

  Glad for mad hjemmefra

  – Jeg tror, vi kan hjælpe folk med at få det, de savner, siger Edvinas Levinas fra Amber til TV2 Østjylland.

  De savner virkelig maden hjemmefra, og mange af dem har ikke mulighed for at rejse hjem så ofte, siger en anden Amber medarbejder Joanna Skycaite.

  – Jeg kan købe det samme som derhjemme, og så er jeg glad, siger polske Evalbas Kirsa der er kunde i butikken og bosat i Aarhus, til TV2 Østjylland.