Oticon flytter hele produktionen til Szczecin

oticon_polen_polennu

Oticon i Szczecin er en dansk virksomhed, der har vokset sig global har domicilet i Szczecin. Da Kronprinsesse Mary var i Szczecin på sin 10 års bryllupsdag besøgte Mary også Oticon. Arkivfoto.


THISTED: Oticon der ejes af William Demant flytter nu hele produktionen fra Thisted i Danmark til Szczecin i Polen.


For to år siden flyttede Oticon hovedparten af produktionen fra Thisted til Szczecin. Nu flyttes hele produktionen til Polen, hvor der i øjeblikket beskæftiges 1.500 medarbejdere hos Oticon. Det meddelte koncernen onsdag.

200 mister job

Inden udgangen af 2018 vil produktionsaktiviteterne i Thisted være lukket ned og 200 medarbejdere mister deres job i Danmark. Herefter vil Polen være William Demants centrale europæiske produktionssted.

Udvikling til Polen og Danmark

Omvendt er det forventningen, at forsknings- og udviklingsaktiviteter flytter fra Schweiz til Danmark og Polen og her øge antallet af medarbejdere I den danske udviklingsafdeling, der i dag beskæftiger 400 medarbejdere.

90 procent i Polen

– Mere end 90 procent af vores høreapparater laves i Polen, siger Søren Nielsen, der er direktør for Oticon til dr.dk.

Flere grunde

– Og når vi har valgt Polen som vores hovedsejl, er det mere end bare prisen for arbejdskraften. Det er også tilgængelighed, ressourcer og nærheden til vores hovedkontor med al vores produktudvikling, siger direktøren til dr.dk.

By hårdt ramt

Thisted er en lille by, og tabet af de mange arbejdspladser rammer byen hårdt. Også en anden stor virksomhed i byen lukkede for nylig.