Antallet af corona-smittede torsdag var det højeste antal på en dag siden corona-krisen brød ud i marts. Også antallet af døde er højt. Flest er smittet i Krakow. Foto: Monika Raj.

WARSZAWA: Covid-19 sygdommen breder sig. Torsdag aften var der 20.143 bekræftede tilfælde, og 972 dødsfald der er relateret til den frygtede sygdom.

LÆS  Polen indkalder ambassadør efter falske nyheder

Antallet af nye polske corona-smittede steg med nye 405 tilfælde torsdag i forhold til dagen før, hvor 471 blev smittet. 14 er døde med den frygtede virus i kroppen, mens tallet dagen før var 12. I alt er 20.143 polakker smittet, og 972 er døde med den frygtede sygdom i kroppen.

FØLG CORONA-UDVIKLINGEN LIVE I POLEN HER  

Men der er også gode nyheder. 8.454 polakker er blevet raske igen, efter at have været covid-19 syge, oplyser sundhedsministeriet. Det første corona-tilfælde blev bekræftet i Polen den 4. marts, og det første dødsfald indtraf den 12. marts.

Tvivl om antal?

Polen hører til blandt de lande i verden, der har gennemført færrest covid-19 test, og derfor er der fra flere sider rejst tvivl om de officielle polske tal. Warszawas borgmester har – før han blev præsidentkandidat – direkte beskyldt centralregeringen for at opgive for lave dødstal. Han har opdaget uoverensstemmelser mellem tallene fra hospitalerne i byen, og de tal som sundhedsministeriet oplyser.

På nedenstående link kan man følge de polske corona-krise regler på dansk, og følge faserne i den gradvise normalisering af det polske samfund.

LINK TIL INFO PÅ DANSK OM CORONA-REGLER I POLEN

 

LÆS  Fejl i de officielle polske corona-tabstal
LÆS  Polen lukker ned: Kun to personer sammen