Over 20.000 bekræftede corona-smittede i Polen

mange døde polen
Der er grund til optimisme når det gælder corona-udviklingen i Polen, men antallet af døde er igen meget højt. Foto: Monika Raj.

WARSZAWA: Covid-19 sygdommen breder sig. Torsdag aften var der 20.143 bekræftede tilfælde, og 972 dødsfald der er relateret til den frygtede sygdom.


Antallet af nye polske corona-smittede steg med nye 405 tilfælde torsdag i forhold til dagen før, hvor 471 blev smittet. 14 er døde med den frygtede virus i kroppen, mens tallet dagen før var 12. I alt er 20.143 polakker smittet, og 972 er døde med den frygtede sygdom i kroppen.

FØLG CORONA-UDVIKLINGEN LIVE I POLEN HER  

Men der er også gode nyheder. 8.454 polakker er blevet raske igen, efter at have været covid-19 syge, oplyser sundhedsministeriet. Det første corona-tilfælde blev bekræftet i Polen den 4. marts, og det første dødsfald indtraf den 12. marts.

Tvivl om antal?

Polen hører til blandt de lande i verden, der har gennemført færrest covid-19 test, og derfor er der fra flere sider rejst tvivl om de officielle polske tal. Warszawas borgmester har – før han blev præsidentkandidat – direkte beskyldt centralregeringen for at opgive for lave dødstal. Han har opdaget uoverensstemmelser mellem tallene fra hospitalerne i byen, og de tal som sundhedsministeriet oplyser.

På nedenstående link kan man følge de polske corona-krise regler på dansk, og følge faserne i den gradvise normalisering af det polske samfund.

LINK TIL INFO PÅ DANSK OM CORONA-REGLER I POLEN