PiS-politiker undskylder for at have givet fuck-finger

Medlem af parlamentet for regeringspartiet Lov og Retfærdighed (PiS) Joanna Lichock gav flere gange fuck-fingeren til sine politiske modstandere. Nu undskylder hun overfor præsidentvalgkampen, at hun udtrykte sig på den måde i parlamentet. Privatfoto.

WARSZAWA: Højrøstede skænderier og en flittig fuck-finger var en del af torsdagens debat i det polske parlament. PiS-politiker siger undskyld, efter en irettesættelse af partiformand Jaroslaw Kaczynski.

LÆS  EU holder fast i krav til Polen – flere penge tilbageholdes

Følelserne fik mere end frit løb torsdag, da det polske parlament efter en højrøstet debat, gav yderligere 2 milliarder kroner til tv-stationen TVP. Oppositionspartierne kom med tilråb som; skandale og snyd, mens et medlem af parlamentet for regeringspartiet Lov og Retfærdighed (PiS) Joanna Lichock, gav op til flere ”fuck-you” fingre til sine politiske modstandere.

Da lederen af Venstre, Adrian Zandberg, opfordrede parlamentsformanden og formanden for regeringspartiet Jaroslaw Kaczynski om en bedre tone, så fortsatte PiS-medlemmet med at dele fuck-fingre rundt i salen, og op i hovedet på Zandberg, der nu har krævet at hun bortvises fra parlamentet. Zandberg – som er opvokset i Danmark – sagde til Kaczynski:

Oppositionsleder: Sejmen er ikke et stadion

– Medlemmerne af Venstre overholder de parlamentariske spilleregler. Vi forventer også, at de højreorienterede partier omsider begynder at kunne skelne mellem debatten i Sejmen og tilråbene fra et stadion, sagde Zandberg til Kaczynski.

Noget tyder på, at oppositionslederens henvendelse til Kaczynski bar frugt. Han fik stillet filmklip til rådighed, så han kunne vurdere klagerne over hans partifælde. Kaczynski har ikke undskyldt noget, men alt tyder på at han alligevel har sat Joanna Lichock på plads. I et efterfølgende interview var det aggressive PiS-medlem nemlig kommet på helt andre tanker.

Undskyld til valgkampagne

Her indrømmer hun nu, at hun godt kunne have ”været lidt mere forsigtig med sine udtryk”.

LÆS  EU holder fast i krav til Polen – flere penge tilbageholdes

– Jeg kan huske, at vi var i en meget heftig politisk debat, og alt blev brugt mod os.

– Jeg har uden at ville det, begået en fejl, siger Joanna Lichock.

– Hvis nogen har følt sig fornærmet over det, så var det ikke mening eller min intention, det vil jeg meget gerne beklage og undskylde.

LÆS  EU holder fast i krav til Polen – flere penge tilbageholdes

– Først og fremmest vil jeg godt undskylde overfor alle dem, der arbejder med præsidentvalg-kampagnen for Andrzej Duda, siger PiS-medlem Joanna Lichock. Hverken præsidenten eller hans stab var dog i salen, da fuck-fingeren blev vist gentagne gange.

Der er præsidentvalg i Polen den 10. maj.