Polak var øjenvidne til angrebet på World Trade Center

  911

  Folk flygtede fra Lower Manhattan den 11. september 2001, hvor to fly fløj ind i de to tårne på World Trade Center i New York. Foto: Vulture.


  NEW YORK: I dag er det 16 år siden næsten 3.000 mennesker mistede livet da to fly fløj ind i World Trade Center i New York. Men det er stadig vigtigt at mindes dem, fortæller polsk øjenvidne


  – Det er vigtigt af helt basale menneskelige grunde at mindes de folk som var til stede på dagen og som døde i angrebene, fortæller Beata Kowalczyk-Wolosz, polsk arkitekt og øjenvidne til terrorangrebet i New York den 11. september 2001.

  Lige flyttet til NY

  Beata Kowalczyk-Wolosz var flyttet fra Polen til USA nogle måneder forinden for at bo og arbejde. Hun sad i toget på sin daglige vej på arbejde, da det første fly ramte og togets passagerer blev evakueret.

  – Jeg havde høje hæle på og tog dem af og løb på bare fødder ned mod mit arbejde på Franklin Street, fortæller hun. – Det fløj omkring mig med glas og bygningsmaterialer og jeg var så chokeret at jeg næsten mistede evnen til at tale engelsk og automatisk slog over i polsk da jeg endelig nåede frem til mit arbejde. Uden at tænke meget over det, nåede jeg alligevel at tage mit digitalkamera frem og tage en håndfuld billeder mens jeg løb, siger hun til Polsk Radio.

  Beatas billederne blev nogle af de første som viste folks flugt væk fra tårnene og blev siden udstillet, først i Polen og siden i USA.