Polakker advares mod at rejse til Nord-afrika

  Rejsende_Lufthavn_Polen

  Polakker frarådes at rejse til Nordafrika, herunder Egypten og det Røde Hav. Foto: Martin Bager, polennu.dk.


  WARSZAWA: Polens udenrigsminister advarer igen polakker mod at rejse til lande i Nord-afrika.


  Polske turister frarådes på ny at rejse til lande i Nordafrika på grund af den ustabile situation i regionen.

  Røde Hav

  Efter det seneste terroranslag i Tunesien, de seneste kampe på Sinai-halvøen og efterretninger fra området, indskærper Polens udenrigsministerium nu rejsevejledningen og fraråder rejser til blandt andet de populære rejsemål i Tunesien, Egypten og strandene omkring det Røde Hav, som er et yndet udflugtsmål for dykkere.

  Vær vågen

  I samme meddelelse opfordres polakker der allerede er i Nordafrika, til at være yderst opmærksomme på situationen, og følge de anbefalinger som de lokale myndigheder og rejsebureauer giver. Efter angrebet i Tunesien, hvor 38 mennesker blev skudt og dræbt af en terrorist, har de fleste polske rejsebureauer dog aflyst alle rejser til landet.

  Ny service

  Udenrigsministeriet i Polen har også oprettet en særlig service for polakker under navnet Odysseus. Det er et system, hvor polakker der planlægger at rejse til udlandet kan lade sig registrere med oplysninger om opholdssteder m.v. Det betyder at de polske myndigheder hurtigere kan komme til hjælp gennem ambassader og konsulater, hvis der opstår en farlig situation, eller hvis nogle polakker savnes efter en ulykke eller et terrorangreb.