Polakker har fået smag for æblecider

  ble_cider_polen_martin_bager_polennu

  Salget af æbler og æblecider er eksploderet i Polen, efter en kampagne har opfordret polakkerne til at støtte det polske landbrug. Foto: Martin Bager, polennu.dk.


  WARSZAWA: Salget af æblecider til polakker er femdoblet på et enkelt år, og det kan Ruslands Putin sikkert tage en del af æren for.


  Polakkerne har fået smag for æblecider. Fra 2013 til 2014 er salget femdoblet i Polen, og udviklingen fortsætter, skriver Polsk Radio.

  Tørst eller støtte?

  Der er tale om en eksplosiv udvikling, som formentlig mere skyldes polakkernes støtte til landbruget i Polen, end til tørsten blandt polakker, vurdere polennu.dk. I Polen og blandt polakker i udlandet kører der en kampagne for, at polakker skal spise/drikke æbler, som modvægt til Ruslands blokade af polsk frugt og grønt i kølvandet af krisen i Ukraine.

  LÆS MERE
  polennu.dk: Polakker spiser æbler og drikker cider i protest mod Putin

  Fortsat stigning

  Salget er steget fra 2 millioner liter æblecider i 2013 til 10 millioner liter året efter. Og en ekspert venter at udviklingen fortsætter.

  – I løbet af de kommende år vil cider en stor del af det polske alkoholmarked, siger Tomasz Kolecki-Majewicz.

  Som Frankrig

  – Jeg tror at vi om kort tid vil se et salg på mellem 30 og 50 millioner liter cider om året, og det er samme niveau som Frankrig, siger Kolecki-Majewicz. Storbritannien er det største marked i dag.