Polakker har flest udenlandske venner

  Polakkerne_har_flest_udenlandske_venner_Polen_polennu

  Polakkerne har flest udenlandske venner, viser en ny EU-undersøgelse. Men polakkerne er ikke meget for at flytte til udlandet, men de dobbelt så glade for deres nationale køkken, end danskerne. Foto: Iben Molgaard Madsen.


  WARSZAWA: Næsten hver anden polak, 49 procent, har venner i udlandet, mens det europæiske gennemsnit er 29 procent, ifølge en ny Eurostat rapport.


  Europa Kommissionen har offentliggjort undersøgelsen “Eurobarometer om de nye europæere”, hvor relationer mellem borgerne i hvert EU-land er beskrevet.

  Polakker har flest venner

  Undersøgelsen viser, at 29 procent af EU borgere har enten venner eller familie i udlandet, mens 49 procent af polakkerne har venner i udlandet. Danskernes andel af venner i udlandet er 45 procent, ifølge den nye af danskerne nogle gode venner, der bor i udlandet.

  Gladest for Polen

  Kun én ud af ti polakker vil bo udenfor de polske grænser.

  Polakker er også glade for det polske køkken – ikke mindre end 86 procent foretrækker polsk mad, selv om international fastfood vinder hastig indpas i Polen. I Danmark er det kun 38 procent af danskerne, der foretrækker det danske køkken.

  Mand og kone fra Polen

  88 procent af polakkerne er gift med en polak, og kun 2 procent har en kæreste, kone eller mand fra et andet land end Polen. Det er den laveste andel i EU. Gennemsnittet i EU er 8 procent, mens danskerne ligger på 7 procent.

  Få vil flytte

  Mere end 10 procent af europæerne ønsker at flytte til et andet land inden for de næste ti år, halvdelen af dem foretrækker et land inden for EU. Blandt polakkerne er viljen til at forlade Polen kun til stede hos 9 procent, mens den tilsvarende andel i Danmark er 17 procent.

  Eurostat følger udviklingen i samtlige 27 EU lande.