Polakker: Justitsminister skyld i at EU tilbageholder penge

Justitsminister
Den polske justitsminister Zbigniew Ziobro og hans Solidarna Polska, er ansvarlig for at Polen ikke har fået EU-penge. Det mener 42,2 procent af polakkerne, blandt regeringspartiets egne vælgere er det 16 procent. Foto: Solidarna Polska.

WARSZAWA: Polakkerne mener, at det er justitsminister Zbigniew Ziobro der er skyld i, at EU tilbageholder penge til Polen.


Mere end fire ud af ti polakker, mener at det er justitsminister Zbigniew Ziobro der er ansvarlig for, at EU tilbageholder genopretningsmidler til Polen.

Ifølge en måling der er gennemført af United Surveys, mener 42,2 procent af polakkerne at justitsministeren og Solidarna Polska er de ansvarlige. Her er de øvrige ansvarlige, efter polakkerne mening.

42,2 procent – Justitsminister Zbigniew Ziobro (Solidarna Polska)

18,8 procent – EU (Europa-Kommissionen og Europa-Parlamentet)

15,4 procent – Ved ikke

13,2 procent – Statsministeren Mateusz Morawiecki

10,4 procent – den samlede opposition

PiS-vælgere peger på justitsminister og EU

Blandt regeringspartiets egne vælgere, mener 34 procent at EU er ansvarlig for de manglende penge, mens 29 procent mener det er den polske opposition der er årsagen. Interessant er det dog, at hele 16 procent af regeringspartiets egne vælgere peger på justitsminister Zbigniew Ziobro og hans Solidarna Polska. Ingen af regeringspartiets vælgere giver statsminister Mateusz Morawiecki skylden. Hver femte af regeringspartiets vælgere, ved ikke hvem der har ansvaret for at Polen ikke har modtaget EU-milliarder endnu.

EU: Ændringer i Polen er ikke nok til udbetaling af penge

polennu.dk har ingen betalingsmur. Det er et valg vi har truffet, fordi vi så gerne vil levere uafhængige nyheder om vores naboland Polen, til så mange danskere som muligt. Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi være dig meget taknemlig. Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Vælg mellem DKK 100,00 – DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00.  Når du har trykket på beløbet, bliver du viderestillet til vores betalingssystem, hvor du kan betale med Mobilepay, MASTER, VISA og andre anerkendte og sikre betalingsformer.