Polen åbner rumfarts organisation i Gdansk

  polen_åbner_rumfarts_organisation_i_Gdansk_polennu

  Gdansk bliver domicil for den nye polske rumfartsorganisation Polsa. Billedet er et kontrolrum fra ESA. Arkivfoto.


  GDANSK: Den polske rumfarts organisation Polsa ventes at åbne midt i marts i Gdansk.


  I begyndelsen af marts rykker rumfartsorganisationen Polsa ind i lokaler i Gdansk. Det blev endeligt aftalt, da Gdansk kommune, den særlige økonomiske zone og den polske rumfartsorganisation Polsa blev enige om de sidste formaliteter.

  Klar om to uger

  Professor Marek Banaszkiewicz fra Polsa oplyser til Polsk Radio, at de første tyve medarbejdere skal være på plads i de nye kontorlokaler i løbet af et par uger. Polsa har fået lokaler i Gdansk Videnskabs- og Teknologipark.

  Mere viden om rumfart

  På grund af den nye rumfartsorganisation har Gdansk Teknologiske Universitet, der har til huse i nærheden af Polsa, besluttet at oprette uddannelser om rumfart og rumteknologi i løbet af de to kommende studiestarter.

  Flere teknologier

  Polsa er et ny organisationer, der er en sammenlægning af flere polske organisationer, virksomheder og myndigheder, der arbejder med rumteknologier og rumforskning. Flere grene af den polske industri har arbejdet med rumforskning i mange år.

  30 millioner zloty

  Polsa skal på Polens vegne samarbejde med det den europæiske rumorganisation ESA. Polsa har et budget på 30 millioner zloty om året.