Polen er blevet stor-producent af 3D printere

  3_d_printere_polen_polennu

  Polske it-virksomheder har bidt sig fast i det globale marked for 3D-printere. Deloitte anslår at de polske producenter står bag ti procent af verdens samlede 3D printere. Det ventes at der sælges 220 millioner 3D printere globalt i år. PR-foto.


  WARSZAWA: Polen er blevet stor-producent af 3D printere. Ti procent af verdens 3D printere kom sidste år fra Polen.


  Polske it-virksomheder har fået godt fat i det globale marked. Polske droner er allerede kendt som et område hvor Polen har godt fat, men også når det gælder 3D-printere er de polske producenter godt med. En særlig ny type printer der kan “printe” fysiske ting og sager.

  Med fra start

  – Polen stærke position på 3D printer markedet skyldes, at flere polske virksomheder begyndt at arbejde med teknologien på et meget tidligt tidspunkt, og det gør at de er godt klædt på til den globale konkurrence siger Jakub Wrobel, der er it-analytiker hos Deloitte til Polska.pl.

  Ti procent af verdensmarkedet

  Ifølge Deloittes beregninger tegner polske selskaber sig for cirka ti procent af verdens produktion af 3D-printere i 2014. Virksomheder som BMW, Audi, Stihl og Dell har alle købt 3D-printere fra Zortrax, der er et polsk selskab. Et andet polske selskab, Omni 3D der har domicil i Poznan, solgte sine produkter på Amazon til 100.000 amerikanske dollars.

  Polakker foran

  – Polske producenter af 3D-printere har et forspring og branchen arbejder hele tiden på nye løsninger, blandt andet print i porcelæn og metal, siger Agnieszka Zielinska fra Deloitte.

  Vækstmarked

  – Vi tror, at de polske virksomheder bevarer deres solide position på det globale marked, mener Deloitte. Det skønnes at der vil blive solgt 220 millioner 3D-printere over hele verden i 2015, og til en samlet værdi på 1,6 milliarder amerikanske dollars.