Polen er verdens syvende bedste land for turister

Wroclaw_Polen_polennu

Wroclaw bliver europæisk kulturhovedstad 2016. Foto: Iben Mølgaard Madsen, polennu.dk.


WROCLAW: Polen er på top 10 over turist-mål, som guiden Lonely Planet anbefaler at besøge i 2016, hvor Wroclaw bliver europæisk kulturhovedstad.


– Hvis noget land i Europa kan fremvise super-kræfter, så er det Polen. Det skriver guiden Lonely Planet, der netop har udpeget Polen som nr 7 på liste over de mest attraktive turist-mål i 2016.

Wroclaw som kulturhovedstad

Turister kan næste år blandt andet opleve, at storbyen Wroclaw i det syd-vestlige Polen er udnævnt til europæisk kulturhovedstad i 2016, skriver Lonely Planet i sin begrundelse for valget af Polen.

Wroclaws gamle centrum blev renoveret op til fodbold-EM i 2012 og vil næste år ud over cafeer og øl-stuer også byde på et internationalt kunst-projekt på tværs af 50 lande og en festival for musik fra hele verden.

Urskov og bisonokser

Blandt de attraktioner, som Lonely Planet nævner i Polen, er Bialowieza-skoven i det østlige Polen og Hviderusland, der er på UNESCOs liste over verdens naturarv som Europas sidste urskov og hjemsted for omkring 900 europæiske bisonokser.

Heavy metal

Også den polske heavy metal scene er værd at stifte bekendtskab med ifølge den internationale rejseguide. Polske heavy metal-musikere er de senere år blevet kendt i udlandet, blandt andet med bandet Behemoth.

Gode fly-forbindelser

Rejseguiden retter også opmærksomheden mod åbningen af flere ny flyforbindelser, der er åbnet de seneste år, og som har gjort det både lettere og billigere at rejse til polske storbyer.