Polen får EU-milliarder til ukrainske flygtninge

ukrainske flygtninge
Polen får nu igen en europæisk håndsrækning til at dække ekstraudgifter i forbindelse med flygtninge fra Ukraine og til dækning af sociale konsekvenser i Polen af krigen. Denne gang fra den Europæiske Investeringsbank. Arkivfoto.

LUXEMBOURG: Den Europæiske Investeringsbank (EIB) har godkendt finansiering for to milliarder euro til ukrainske flygtninge i Polen.


Den Europæiske Investeringsbank (EIB) har godkendt at Polen kan modtage to milliarder euro til at finansiere omkostningerne til ukrainske flygtninge.

– Det er den første tildeling under EIB’s bistandsprogram på i alt 4 milliarder euro til EU-medlemslande, der er udfordret af en krigsrelateret migrationskrise, siger EIB’s vicedirektør og tidligere polsk finansminister, Teresa Czerwińska til det polske nyhedsbureau PAP.

Penge til ukrainske flygtninge

– Midlerne er øremærket medicinsk, uddannelsesmæssig og social infrastruktur og andre udgifter, der opstår i forbindelse med modtagelse og integration af flygtninge, siger hun. EIB’s Solidaritetspakke er forbeholdt lande, der tager imod flygtninge fra Ukraine.

– Polen er det første EU-medlemsland, der nyder godt af EIB’s Solidaritetspakke. Polen modtager 2 milliarder euro ud af det samlede budget på 4 milliarder euro i EIB-pakken, siger vicedirektøren.

Sidste år finansierede EIB-projekter i Polen til en samlet værdi på 6,5 milliarder euro til ukrainske flygtninge.

Investeringsbanken skal med de særlige pakker, kompensere og støtte de sociale og økonomiske konsekvenser, der rammer Europa som en konsekvens af krigen i Ukraine.

LINK: Den Europæiske Investeringsbank (EIB)

STØT FRIE MEDIER – STØT POLENNU.DK
F.eks. med
DKK 200,00 eller DKK 500,00