Polen har klaret sig bedst gennem finanskrisen

corona Polen
Corona smittetallene er fortsat lave i Polen. Lidt over 100 nye smittede i dagens tal. Værst er tallene i hovedstaden Warszawa, som billedet er fra. Foto: Jens Mørch, polennu.dk.

Polens BNP vil stige med 1,8 procent i 2010 og med 3,2 procent i 2011. Foto: Martin Bager, polennu.dk.


WARSZAWA: Polen er bedst i Europa til at styre gennem finanskrisen, skriver Gazeta.pl. Netavisen henviser til kilder i Europa-kommissionen


EU forventer, at det polske bruttonationalprodukt (BNP) vil falde med endnu 4,1 procent.

Trods tilbagegang er Polen det land i EU, der klarer sig bedst gennem den økonomiske krise, med en fremgang på 1,2 procent i BNP, vurderer Europa-kommissionen.

Bedst i EU

Polens BNP ved udgangen af 2009 (1,2 procent). EF-rapporten hedder det, at Polen har opretholdt en rimelig god økonomisk tilstand under hele krisen, hovedsageligt på grund af et solidt økonomisk fundament.

På trods af stigende arbejdsløshed og stor mangel på offentlige finanser, så er Polen det land der samlet set har klaret sig bedst blandt de central-og østeuropæiske lande.

Stigning i BNP

Polens BNP vil stige med 1,8 procent i 2010 og med 3,2 procent i 2011. For hele EU anslås der en gennemsnitlig stigning i BNP for hele EU på 0,7 procent.