Polen har nu 539 corona-relaterede dødsfald

Polakkerne skal fortsat dække mund og næse ved færdsel i det offentlige rum. Ekspert venter at flere millioner polakker vil blive smittet. Arkivfoto.

WARSZAWA: Corona-smitten spreder sig fortsat i Polen. Mandag formiddag meddelte myndigheder, at 11.761 nu er smittet med den frygtede covid-19 sygdom.


I Polen er der nu 11.761 mennesker der er testet positivt med sygdommen COVID-19. Den frygtede sygdom har også ramt 539 personer, der er døde. Det oplyser myndighederne mandag formiddag.

LINK TIL INFO PÅ DANSK OM CORONA-REGLER I POLEN

Antallet af nye tilfælde steg med 144 søndag, mens dødstallet steg med fire. De seneste dødsfald er to mænd og to kvinder i alderen fra 46 til 85 år, oplyser myndighederne. De led alle af andre alvorlige sygdomme i forvejen.

Sundhedsministeriet oplyser, at 2.759 personer mistænkes for at være ramt af en corona-infektion. 78.878 personer er i karantæne og 18.693 under skærpet tilsyn. I alt er 2.466 personer kommet sig, efter at have haft covid-19 sygdom.

Tvivl om tal

Om tallene er retvisende vides ikke med bestemthed. Warszawa borgmesteren kritisere de central myndigheder for ikke at fortælle hele sandheden om sygdommens omfang. Han har fremvist dødsattester fra en dag, hvor han havde 32 corona-relaterede dødsfald fra lister i Warszawa, hvor de centrale myndigheder kun havde registreret 8 dødsfald. Ifølge flere hospitalskilder er der ikke nok testudstyr, til at kunne fastslå det faktiske tal.

FØLG CORONA-UDVIKLINGEN I POLEN HER