Polen har udpeget ny ambassadør til Danmark

  Polen_ambassadør_Danmark_Rafal_Wisniewski

  Rafal Wisniewski er Polens næste ambassadør. Rafal Wisniewski afløser Adam Halamski. Arkivfoto.


  WARSZAWA: Polsk viceudenrigsminister og direktør i det polske udenrigsministerium, Rafal Wisniewski, bliver Polens næste ambassadør i Danmark 1. september.


  Direktøren for det polske udenrigsministerium, Rafal Wisniewski, er udpeget som ny ambassadør i Danmark fra den 1. september, oplyser Polens udenrigsministerium til polennu.dk

  Opgradering af samarbejde

  – Det er et stærkt signal, at den polske regeringschef Donald Tusk og udenrigsminister Radek Sikorski, nu har valgt en stærk og kompetent topembedsmand til relationerne mellem Danmark og Polen. Det kan kun tolkes, som et ønske fra polske side, om at opprioritere de dansk-polske relationer, mener polennu.dk.

  Stærk ambassadør

  Ikke siden Polens optagelsesforhandlinger til EU i 2002 i København, har den polske regering sendt en repræsentant med samme stærke baggrund og relation til de polske regeringsmedlemmer som nu.

  Den gang var det Barbara Tuge-Erecinska (2001 – 2005), der også var viceudenrigsminister ved udnævnelsen, og som i dag er Polens ambassadør i London.

  Barbara Tuge-Erecinska var under sine studier i Gdansk i 1980’erne, international sekretær for Lech Walesa.

  Fælles opgaver

  Danmark og Polen har arbejdet tæt sammen i forbindelse med COP 14 i Poznan og COP 15 i København, og begge lande skal i nær fremtid have formandskabet for EU.

  Polsk diplomat og pr-mand

  Rafal Wisniewski er født i Lodz den 22. februar 1965, og rejser fra et job i Warszawa, som direktør i det polske udenrigsministerium, til København den 1. september.

  Rafal Wisniewski er uddannet fra Warszawa Universitet i 1989 i politiske historie og kultur, og er specialist i bl.a. ungarske forhold.

  Rafal Wisniewski har tidligere været Polens ambassadør i Ungarn.

  Rafal Wisniewski har været hjernen bag flere oplysningskampagner om Polen, og var overordnet ansvarlig for de polske kampagner og pr-aktiviteter op til Polens indtræden i EU.

  I 2007 blev Rafal Wisniewski direktør i det polske udenrigsministerium. Rafal Wisniewski er gift og har to børn.

  Rafal Wisniewski afløser Adam Halamski som Polen ambassadør i Danmark.