Polen køber svenske fly til varsling og overvågning

Polen har købt svenske fly til overvågning og varsling langs NATO’s østlige grænse mod Rusland, Ukraine og Belarus. PR-foto.

WARSZAWA: Polen køber svenske fly til varsling og overvågning af NATO’s grænse mod øst, meddeler Polens forsvarsminister.


Polens regering har besluttet at købe svenske fly til overvågning og hurtig varsling. Flyene skal overvåge aktiviteterne langs NATO’s østlige grænse mod Rusland, Belarus og Ukraine.

Flyene til overvågning og varsel er flytypen Saab 340 AEW-300, der er avancerede fly der kan sammenlignes i formål med de kendte AWAC-fly.

(Fortsættes under)

Svenske fly for millioner

Polen har foreløbig besluttede at købe to fly til en samlet pris på cirka 600 millioner svenske kroner, oplyser forsvarsminister Mariusz Blaszczak.

– Takket være indkøbet vil NATO’s østlige flanke blive styrket, og det polske luftrum bliver mere sikkert, lover Blaszczak.

Aftalen med Sverige omfatter Saab 340-fly udstyret med Saabs avancerede Erieye-radar, samt udstyr på jorden og en serviceaftale om driften, skriver Saab.

Polen har besluttet at øge forsvarsudgifterne til 4 procent, efter at Rusland igen angreb Ukraine i februar sidste år.

 

Saab 340 AEW & C in Flight [HD]

Fly er meget dyre, ikke mindst sammenlignet med daglige nyheder på dansk fra Polen. Vil du sikre flere nyheder, så støt polennu.dk f.eks. med DKK 200,00 eller DKK 500,00.

På den måde er du med til at udbrede kendskabet til Polen i Danmark. Det er også en måde at passe på Polen på – ligesom de nye svenske fly. Du kan læse mere om støtte til polennu.dk ved at trykke her. På forhånd tak for din interesse.