Polen lukker hoteller og næsten alle butikker

Hoteller lukkes ned fra på lørdag for alle turister. Forretningsrejsende må fortsat bo på de hoteller, der vælger at holde åbent. Her er det "biograf"-hotellet - Hampton Hilton i Gdansk. Arkivfoto.

WARSZAWA: Polens statsminister Mateusz Morawiecki har netop meddelt, at Polen lukker hoteller, shopping centrer og de fleste butikker fra på lørdag.


Lukker hoteller og butikker

De voldsomme stigninger i corona-tallene, har fået de polske myndigheder til at indfører nye skrappe corona-restriktioner. I dag meddelte Mateusz Morawiecki på et pressemøde, at alle hoteller og næsten alle butikker skal lukkes fra på lørdag.

Kun forretningsrejsende

Hotellerne må kun have forretningsrejsende boende, og af butikker er det kun apoteker og købmænd (salg af fødevarer) der må have åbnet. Alle kulturelle tilbud, herunder biografer skal også lukkes fra lørdag, lige med undtagelse af kirkerne, der er undtaget for de nye corona-reglerne. Grundskolerne overgår til fjernundervisning

Ikke styr på corona alligevel

Polens statsminister sagde, at pandemien bliver værre og værre, og kun ved at gribe ind nu, kan det måske undgås at hele landet må lukkes ned. Han opfordrer alle til at blive hjemme, og begrænse den sociale kontakt på grund af de høje smittetal.

Morawiecki og præsident Andrzej Duda har gennem de seneste måneder ellers sagt, at Polen har helt styr på situationen, og at pandemien vil forlade landet sidst i oktober. Sådan er det ikke gået, og nu giver regeringschefen de mange demonstrationer skylden for den store smittespredning.

Demonstranter skyld i stigning

– Demonstranter anslås at stå bag cirka 5.000 nye daglige smittetilfælde, sagde Morawiecki på dagens pressemøde. I dag blev der sat nye corona-rekorder med næsten 25.000 smittede ud af 68.000 test, og mere end 300 covid-19 dødsfald. Hvis corona-udviklingen fortsætter i samme takt, vil der blive alvorlig mangel på sygehuskapacitet. Flere steder melder lokale myndigheder allerede om kaos.

Sundhedsminister Adam Niedzielski sagde tirsdag, at hvis der bliver indlagt 30.000 mennesker på grund af corona, så kan det blive nødvendigt at lukke landet helt ned.

Nationaldagen 11. november

Den skrappe nedlukning på lørdag, kommer blot to dage før den polske nationaldag. Her ventes titusindvis af polakker at deltage i demonstrationer og optog. Dette arrangement er foreløbig ikke aflyst.

De nye regler er gældende fra lørdag, den 9. november. Fra den dato lukker hoteller og mange forretninger i Polen.

Mere corona-nyt fra Polen? Vi har ikke bygget en betalingsmur om polennu.dk. Det er et valg vi har truffet, fordi vi så gerne vil levere uafhængige nyheder om vores naboland Polen, til så mange danskere som muligt. Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi være dig meget taknemlig. Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Ethvert beløb er en stor hjælp.
DKK 100,00 – DKK 200,00 – DKK 500,00 – Når du har trykket på beløbet, bliver du viderestillet til vores betalingssystem, hvor du kan betale med MASTER, VISA og andre anerkendte og sikre betalingsformer. På forhånd, tak.

EKSTERNT LINK: Polens Turistorganisation – lukker hoteller

Polen lukker hoteller