Polen skal spille mod Tyskland ved fodbold EM

gdansk_polen_landshold_fodbold_jakub_wozniak_4

Det polske landshold møder Tyskland på det store Saint-Denis stadion ved Paris under gruppespillet ved EM til sommer. Foto: Jakub Wozniak, polennu.dk.


PARIS: Polen er kommet i gruppe med Tyskland, Ukraine og Nordirland, når de rød-hvide rejser til fodbold EM i Frankrig 2016.


Polen blev trukket ud i gruppe C under lodtrækningen i Paris, hvor grupperne lørdag blev fordelt til fodbold EM i Frankrig til sommer.

Kendte modstandere

Polen endte i gruppe med Tyskland, Ukraine og Nordirland, som alle har spillet mod det polske landshold inden for de seneste fem år.

Tyskland og Polen spillede kvalifikationskampe mod hinanden op til EM, hvor Polen vandt den første kamp i Warszawa 2-0, mens Tyskland vandt på hjemmebane i Frankfurt 3-1.

Mod Tyskland i Paris

Polens første kamp under EM bliver mod Nordirland den 12. juni i Nice i Sydfrankrig.

Den 16. juni møder Polen sin sværeste modstander Tyskland på det enorme stadion i Saint-Denis uden for Paris, hvor også EM finalen senere skal spilles.

Polens sidste gruppe-kamp bliver mod Ukraine i Marseilles den 21. juni.

Polsk optimisme

– God lodtrækning! Der bliver total kamp med Tyskland, Ukraine og Nordirland om at komme videre fra gruppen, skrev Polens anfører Robert Lewandowski på Twitter efter lodtrækningen.

Den tidligere polske landsholdsspiller Dariusz Dziekanowski var meget optimistisk efter lodtrækningen, hvor Polen undgik de franske værter og til gengæld trak Nordirland, der teoretisk set er turneringens svageste hold.

– Det er godt, at vi begynder mesterskaberne mod Nordirland, og at Tyskland bliver vores anden modstander, siger Dziekanowski til TVN24.