Polen slog tilbage med storsejr over Kasakhstan

  fodbold_polen_landstraener_polennu

  Træneren for Polens fodboldholdlandshold Adam Nawalka kaldte nederlaget i Parken til Danmark på 4 – 0 en spand kold vand i hovedet. Nu har træneren fået oprejsning, efter en pligtsejr på 3 – 0 over Armenien hjemme på det nationale stadion i Warszawa. Foto: Lars Møller, polennu.dk.


  WARSZAWA: Efter ydmygelsen mod Danmark viste Polen karakter og vandt med 3-0 over Kasakhstan.


  Polen tilbageerobrede førstepladsen i VM-kvalifikationens gruppe E, da holdet på hjemmebane fik oprejsning efter afklapsningen mod Danmark og vandt hele 3-0 over Kasakhstan, der ligger hjælpeløst sidst i gruppen.

  Med Danmarks sejr tidligere på aftenen med 1 – 4 mod Armenien vippede danskerne Polen ned på andenpladsen, men det blev et kort visit på andenpladsen, da Polen altså levede op til favoritværdiheden og vandt komfortabelt over Kasakhstan et par timer efter den danske sejr.

  Tidlig føring

  De polske værter åbnede scoringen allerede efter 11 minutter, da Maciej Makuszewski leverede assisten til Arkadiusz Miliks mål til 1-0, som også var stillingen, da der blev blæst til pause.

  I anden halvleg skulle man helt frem til godt et kvarter før slutfløjtet, inden Kamil Glik gjorde det til 2-0 på oplæg fra Piotr Zielinski.

  Det var dog en velfortjent fordobling af føringen, for hjemmeholdet førte måde i afslutninger og i boldbesiddelse, mens gæsterne blot leverede et enkelt skud inden for rammen.

  Topscorer tilbage på tavlen

  Med seks minutter tilbage af opgøret ville VM-kvalifikationens topscorer Robert Lewandowski også være med, og på straffespark satte han punktum for opgøret med sin 12. scoring i VM-kvalifikationen.

  Polen topper fortsat gruppe E nu med 19 point for otte kampe. Det er tre point mere end både Danmark og Montenegro, der begge vandt deres kampe i aften over henholdsvis Armenien og Rumænien.

  Der resterer to kampe i VM-kvalifikationen for Polen, der den 5. oktober møder Armenien på udebane, mens de hvid-røde slutter hjemme mod Montenegro tre dage senere.