Polen uddeler gratis bærbare computere til skolestart

minister-polske_børn_skole_maja_giannoccaro_polen_polennu
Polske skolebørn i fjerde klasse, får for første gang gratis computer til skolestart. Der skal uddeles 400.000 pc’er til de nye fjerdeklasser. Foto: Maja Giannoccaro, polennu.dk.

WARSZAWA: De første 4.000 gratis bærbare computere til skolestart er fordelt. I alt skal der uddeles 400.000 pc’er.


Polen uddeler gratis bærbare computere til skolestart for alle elever der begynder i fjerde klasse. Det var et næste enigt parlament, der i maj besluttede at give skolebørn gratis bærbar pc. De første 4.000 er uddelt, men i alt skal der uddeles 400.000 bærbare computere.

Enighed om computere til skolestart

Det er første gang af Polen uddeler gratis pc’er til elever. Alle partier i parlamentet stemte for, med undtagelse af det højre nationalistiske parti Konføderationen der stemte imod. Det nye parti Polen 2050, undlod at stemme.

Rent praktisk får lærerne en værdikupon til en værdi af 2.500 zloty, som de kan købe pc’erne for. Med kuponerne er en liste over godkendte leverandører. Den nye ordning betyder, at alle fjerde klasser fremover vil blive udstyret med en bærbar pc.

– De bærbare computere er et element i familiepolitikken, fordi offentlige tjenester, herunder uddannelse, er en meget vigtig del af livet, siger viceminister for familie og socialpolitik, Barbara Socha.

– At give børn denne type udstyr og adgang til internettet indebærer også mange risici. Så det er et stort ansvar for forældre at lære børn at bruge udstyret på en ansvarlig måde, siger viceministeren til Dziennik Gazeta Prawna.