Polen vinder VM i hold speedway foran Danmark

Jaroslaw_Hampel_Polen_speedway

Jaroslaw Hampel kørte guldet hjem til polakkerne foran et ellers bravt kæmpende dansk mandskab. Arkivfoto.


PRAG: Danmark måtte lørdag aften aflevere VM-titlen for hold-speedway til kollegerne fra Polen.


Polen har vundet VM i speedway for hold lørdag aften, skriver dagens.dk. Polens Jaroslaw Hampel kørte guldet hjem til polakkerne foran et ellers bravt kæmpende dansk mandskab.

Et point fra

Danmark manglede et enkelt point for at kunne forsvare verdensmesterskabet ved hold-VM i speedway lørdag aften på Marketa Stadion i Prag. Men i finalens allersidste heat kørte Polens Jaroslaw Hampel guldet hjem til polakkerne foran et ellers bravt kæmpende dansk mandskab.

Sølv til Danmark

I stedet måtte holdet med Niels-Kristian Iversen, Nicki Pedersen, Kenneth Bjerre og Michael Jepsen Jensen nøjes med VM-sølv.
Således var alt helt lige mellem Danmark og Polen indtil finalens 20. og sidste heat, hvor begge hold stod noteret for 32 point.

21 årig kører

Her så var det op til 21-årige Michael Jepsen Jensen at hente VM-titlen hjem til Danmark for anden gang i træk. Det lykkedes desværre ikke for danskeren, der startede heatet fra den yderste startposition med polakken på indersiden. Og her var rutinerede Jarolaw Hampel altså for stærk.

Til lykke Polen

– Det er utrolig skuffende, men tillykke til Polen, de er et godt hold. Men det er rigtig ærgerligt, for vi var kommet her for at vinde, sagde en slukøret Niels-Kristian Iversen efter finalen til løbets stadion-speaker.

Australien nummer 3

Finalen blev helt som ventet en tæt duel mellem Danmark og Polen om guldet med Australien på tredjepladsen, mens værterne fra Tjekkiet slet ikke kunne følge med.