Polens finansminister er forelsket i finansloven

mateusz_morawiecki

Den tredobbelt polske minister Mateusz Morawiecki er så glad for det nye forslag til finansloven for næste år, at han er blevet forelsket i den, siger han til TVN. Arkivfoto.


Polens tredobbelte minister Mateusz Morawiecki er forelsket i finansloven for 2017, siger han til tv-stationen TVN.


Polens tredobbelte superminister Mateusz Morawiecki (vicestatsminister, finansminister og udviklingsminister) er så glad for hans forslag til finansloven for 2017, at han kalder det ren kærlighed.

Ren kærlighed

– Jeg kiggede dybt på budgettet (finansloven) og jeg følte kærlighed. Når nogen er forelsket, så sættes alle sejl til. Dette er ægte kærlighed, og det er gensidigt, sagde minister Morawiecki til den private tv-station TVN.

Fastholder reform

– Dette budget giver håb for polakkerne. Vi har leveret, vi har givet folk en masse penge, især med 500+ programmet (reform om tilskud til børnefamilier, red.) og selvfølgelig fastholde vi ordningen, sagde ministeren endvidere til TVN.

Forudsætninger

Forudsætningen for finansloven hænger sammen, er at Polens økonomi vokser med 3,6 procent (BNP) næste år, at inflationen bliver på 1,3 procent og at budgetunderskuddet ikke overstiger 60 milliarder zloty.

Den kærlighed

Men ikke alle deler glæden over den nye finanslov. Monika Kurtek, der er cheføkonom i Bank Pocztowy siger, at vækstprognosen på 3,6 procent er alt for optimistisk. Hun mener, at det vil være svært at opnå så høj en vækst med det aktuelle lave investeringsniveau i Polen.

Vedtaget

Polens regering har allerede godkendt finansloven, og da regeringspartiet har flertal i parlamentet bliver forslaget også til finansloven for det kommende år.