Polens forsvarsminister overvinder mistillidsvotum

  Forsvarsminister_Bogdan_Klich

  Polens forsvarsminister Bogdan Klich overlevede en tillidsafstemning i det polske parlament Sejmen. Foto: gov.pl.


  WARSZAWA: Polens forsvarsminister Bogdan Klich vandt fredag en mistillidsafstemning i parlamentet. Lov og Retfærdighedspartiet (PiS) havde krævet hans afgang.


  Den polske opposition, anført af Lov og Retfærdighedspartiet (PiS), kunne fredag ikke samle 231 stemmer mod forsvarsminister Bogdan Klich fra Borgernes Platform (PO). 194 medlemmer stemte for mistillidsdagsordenen, mens 234 stemte i mod. To medlemmer undlod at stemme.

  Medlem af Sejmen for PiS, Ludwik Dorn, havde sammen med flere andre partimedlemmer, krævet ministerens afgang af flere årsager.

  Flere skandaler

  PiS-partiet ville stille forsvarsminister Bogdan Klich til ansvar for, at flyulykken den 10. april 2010, der kostede præsidenten og 95 andre livet, kunne ske, på grund af flyets dårlige stand. Et ansvar der formelt er Forsvarsministerens.

  Derudover har polsk forsvar har udfaset brugen af værnepligtige, så den polske hær i dag kun består af professionelle soldater. Overgangen har været kaotisk, mener oppositionen. Endelig mener PiS, at der er sket mange fejl i ministeriet, og der blev også rejst kritik af, at de polske soldater i Afghanistan ikke har det rigtige udstyr, en kritik der også er kendt i Danmark.

  PiS ansvar

  Forsvarsminister Bogdan Klich forsvarede sig med, at årsagerne til det store kaos der har været i ministeriet, alene skyldes det oprydningsarbejde, der har været nødvendigt efter at Lov og Retfærdighedspartiet har haft ministeriet i to år.

  Selv om forsvarsminister Bogdan Klich overlevede tillidsafstemning, så skriver flere polske iagttagere, at statsminister Donald Tusk ikke er stolt af sin forsvarsminister.