Polens forsvarsminister på nordisk besøg i Danmark

  r

  Polens forsvarsminister Antoni Macierewicz besøger onsdag Danmark, hvor han mødes med sine kolleger fra de nordiske lande, baltiske lande samt Storbritannien. Foto: R. Surdacki/Forsvarsministeriet.


  KØBENHAVN: Polens forsvarsminister Antoni Macierewicz besøger Danmark onsdag i forbindelse med det nordiske forsvarsministermøde.


  Polens forsvarsminister Antoni Macierewicz er med, når hans kolleger fra de nordiske og baltiske lande, samt Storbritanien mødes i København onsdag eftermiddag.

  Fri bevægelighed

  De nordiske ministre skal under ti øjne indgå en aftale, der betyder at de fem land lande kan flyve, sejle og køre i hinandens territorier med militære udstyr i fredstid.

  Nordisk udveksling

  Derudover skal de nordiske ministre blandt andet tale om den regionale sikkerhedssituation i Østersøen og deling af radardata mellem de nordiske lande. Danmark har formandskabet for det militære samarbejde i Norden.

  Flere ministre

  Herefter er der møde i henholdsvis the Northern Group og Nordic-Baltic Group. Her deltager også forsvarsministrene fra de tre baltiske lande samt den britiske og den polske forsvarsminister.

  Aktiv minister

  Polens forsvarsminister Antoni Macierewicz har for nyligt advaret sine allierede mod Ruslands fortsatte opbygning af militære styrker i Europa, og har taget initiativ til at etablere militante polske enheder af frivillige.

  Smolensk arkitekt

  Den polske forsvarsminister står også bag de nye undersøgelser af Smolensk ulykken den 10. april 2010, som han mener var et attentat udført af Donald Tusk og Vladimir Putin. Nu er en ny undersøgelsekommission igang med at undersøge ulykken igen.

  Lig graves op

  I næste uge begynder opgravningen af de 87 tilbageværende lig fra ulykken der skal obduceres for at finde spor af sprængstoffer. Den afdøde polske præsident Lech Kaczynski og hans hustru, er de første der skal graves op.

  LÆS MERE
  polennu.dk: Smolensk – artikel oversigt