Polens kirker igen åbne for gudstjenester

Der er godt nyt for de mange polakker, der siden marts ikke har kunnet gå til gudstjenester. I dag har kirkerne atter slået dørene op. Foto: Martin Bager, polennu.dk.

WARSZAWA: De polske kirker slår i dag dørene op for gudstjenester, der ellers har været suspenderet på grund af corona-krisen siden midten af marts. Men der skal bæres maske i kirkerne.


Antallet af corona-smittede i Polen stiger fortsat, men fra i dag er det igen muligt for polakkerne at gå i kirke. Der har været lukket for adgang til de hellige steder siden marts, og i dag er den første søndag med gudstjenester. 93 procent af polakkerne er katolikker.

Ingen masker i det fri

Lørdag blev kravet om at bære maske – eller at have tildækket næse og mund – ophævet delvist ved færdsel i det offentlige rum. Der skal dog fortsat bæres maske i kirker, i offentlig transport midler, i butikker, biografer, teatre samt på udvalgte arbejdspladser.

Næsten halvdelen er raske igen

Der er nu 1.061 bekræftede corona-relaterede dødsfald i Polen. 23.571 er smittet. Hver tredje smittede tilfælde er fra den samme region, mine-regionen Silesia, hvor Katowice er hovedby. I alt er 6 millioner mennesker over hele verden smittet med den frygtede sygdom, men 2,5 millioner af dem er blevet raske igen, trods infektion.

Følg corona-reglerne i Polen på dansk på nedstående link.

LINK TIL INFO PÅ DANSK OM CORONA-REGLER I POLEN

Støt fri og uafhængig journalistik?
Vi har ikke bygget en betalingsmur om polennu.dk. Det er et valg vi har truffet, fordi vi så gerne vil levere uafhængige nyheder om vores naboland Polen, til så mange danskere som muligt. Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi være dig meget taknemlig. Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Ethvert beløb er en stor hjælp.

DKK 100,00 – DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00 – DKK 5.000,00
Når du har trykket på beløbet, bliver du viderestillet til vores betalingssystem, hvor du kan betale med MASTER, VISA og andre anerkendte og sikre betalingsformer.