polen-ukraine

Agnieszka Jochymek scorede tre gange i kampen. Klaudia Pielesz blev polsk topscorer med otte mål. Foto: ZPRP


UZHHOROD: Polens kvindelandshold i håndbold vandt den første af to play-off kampe på udebane mod Ukraine med 18-24. Dermed er de polske kvinder tæt på at kvalificere sig til VM i Danmark


Polens kvindelandshold i håndbold manglede flere af sine bedste spillere, da holdet lørdag mødte Ukraine i den første af to play-off kampe om at komme med til VM til december.

Trods de mange skader lykkedes det Polen at vinde kampen i Ukraine med 18-24.

Dermed har polakkerne et godt udgangspunkt for returkampen, som de to hold spiller søndag om en uge i Szczecin.

Tre spillere skadet

Tre spillere kunne ikke stille op på grund af skader: Karolina Kudlacz, Leipzig, Larviks Alina Wojtas og Fleury Loirets Karolina Siodmiak.

– Vi er selvfølgelig meget tilfredse med sejren, og at vi står med et meget stærkt forsvar. Vi blev lidt ramt på ressourcerne, da Kinga Byzdra får et trælår midt i 2.halvleg. Også på grund af, at vi i forvejen mangler Karolina Kudlacz, Alina Wojtas og Karolina Siodmiak, der har betydet meget for os, siger Polens danske træner, Kim Rasmussen, til HBOLD.dk.

Tæt på otte-måls sejr

Det ærgrer Kim Rasmussen, at Polen ikke scorede på holdets sidste angreb i kampen, så forspringet blev til otte i stedet for seks.

– Eneste minus er, at vi brænder en helt fri chance fem sekunder før tid, og de når at score i sidste sekund. Så det burde have været en otte måls sejr. Men vi er fint tilfredse, nu skal arbejdet gøres færdig på næste søndag i Polen, og den kamp vil vi tage meget seriøst, siger Kim Rasmussen.

Danmark arrangerer VM

Kvindernes verdensmesterskaber i håndbold bliver i år afviklet i Danmark til december.

Kampene skal spilles i Frederikshavn, Kolding, Næstved og Herning. Danmarks kampe og finalestævnet skal spilles i Boxen i Herning.