Polens præsident besøger sin kollega i Kina

Kollega i Kina
Polens præsident besøger sin kollega i Kina, Xi Jinping lørdag. Andrzej Duda er inviteret af den kinesiske ledelse for at indgå nye samarbejdsaftaler. Foto: Lukasz Blasikiewicz/KPRM.

BEIJING: Polens præsident Andrzej Duda besøger sin kollega i Kina – præsident Xi Jinping – for at underskrive samarbejdsaftaler.


Polens præsident Andrzej Duda besøger sin kollega i Kina – præsident Xi Jinping. Besøget begynder lørdag og på førstedagen mødes Duda med Xi Jinping, og premierminister Li Qiang.

De to lande vil underskrive en række dokumenter om samarbejde og handel mellem Beijing og Warszawa, oplyser Lin Jian, der er talsmand for det kinesiske udenrigsministerium torsdag til det polske nyhedsbureau PAP.

(Fortsættes under)

Måling: Fem navne i spil som Polens næste præsident

– Under besøget vil præsident Xi Jinping holde samtaler med præsident Duda for at udvikle en plan for udviklingen af ​​bilaterale forbindelser mellem Kina og Polen, sagde Lin Jian i en pressebriefing.

– Præsidenterne vil holde en dybdegående udveksling af synspunkter om spørgsmål af fælles interesse og deltage i underskrivelsesceremonien af ​​samarbejdsdokumenter. Premierminister Li Qiang og formanden (det kinesiske parlament) Zhao Leji vil mødes med præsident Duda, sagde talsmanden.

Han sagde også, at Polen var et af de første lande, der anerkendte Folkerepublikken Kina.

– De to lande har gnidningsløst udviklet bilaterale forbindelser og gennemført et frugtbart praktisk samarbejde, sagde Lin.

I år er det 75-året for oprettelsen af ​​diplomatiske forbindelser mellem de to lande.

Besøg hos kollega i Kina bekræftes

Torsdag bekræftede lederen af præsidentens kontor for international politik, Mieszko Pawlak, præsidentens besøg hos kollega i Kina.

– I de kommende dage vil præsident Andrzej Duda aflægge et officielt besøg i Kina. Præsidenten vil mødes med præsidenten for Folkerepublikken Kina, Xi Jinping. Programmet omfatter også deltagelse i åbningen af ​​World Economic Forum i Dalian, et økonomisk forum i Shanghai og en forelæsning på Fudan University, skriver Pawlak på X-twitter.

Turen begynder den lørdag, 22. juni og den polske præsident afslutter besøget onsdag, den 26. juni, oplyser Udenrigsministeriet i Warszawa.

Præsident Andrzej Duda er inviteret af sin kollega i Kina til at komme på officielt besøg til Beijing.

Polens præsident udpeger ny regering mandag