Polens præsident i ny provokation mod USA

Præsident Polen Rusland
Polens præsident Andrzej Duda ankom fredag til Beijing for at deltage i åbningsceremonien for de olympiske vinterlege i 2022, som den eneste ”vestlige” statsleder. Modtagelsen tåler ingen sammenligning med den modtagelse som hans kollega fra Rusland, Vladimir Putin fik, da han ankom. Foto: Jakub Szymczuk, KPRM.

BEIJING: Polens præsident er trods diplomatisk boykot af OL-vinterlegene med til åbningen i Kina sammen med sin russiske kollega Vladimir Putin.


Polen har endnu engang lagt afstand til sine allierede i EU, NATO og USA. Det er den generelle opfattelse i Europa, efter at den polske præsident Andrzej Duda er rejst til åbningen af OL-vinterlegene. EU, USA og mange andre har besluttet at boykotte legene diplomatisk på grund af de kinesiske overtrædelser af menneskerettighederne.

Det har vakt en del undren, da den polske regering og præsident netop har opfordret NATO-landene til at stå samlet i front mod Rusland i striden med NATO, Europa og USA.

Polens forhold til USA

Polens præsident sagde allerede i januar, at Polen ikke vil føje USA og at amerikanerne ikke skal bestemme hvem Polen skal tale med. Det sagde Polen ekspert Anna Werenberg fredag i DR P1 Orientering, hvor den polske præsidents enegang til Kina blev diskuteret.

LINK: DR P1 Orientering – tidskode: 1:06:48

Inviteret til Bruxelles

Søndag skal den polske præsident mødes med den kinesiske leder Xi Jinping, og Andrzej Duda skal også mødes med lederen af ​​Den Internationale Olympiske Komité, Thomas Bach, oplyser præsidentpaladset.

EU-kommissionens formand Ursula von der Leyen, har i en tweet opfordret den polske præsident til at komme til Bruxelles mandag, for at tale om international solidaritet.

Støt polennu.dk og få flere nyheder fra Polen på dansk. Vælg mellem DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00. På forhånd tak.