Polens regering i valgkamp mod EU og flygtninge

Ukrainske flygtninge
Polakkerne skal stemme til parlamentsvalget seneste 5. november. Torsdag har det polske parlament besluttet at udskrive en folkeafstemning, der bliver et valg mod EU og flygtninge, efter at EU-udenrigsministrene har indgået en aftale om fordeling af flygtninge. Arkivfoto.

WARSZAWA: Polens regering vil lave folkeafstemning mod EU og flygtninge, efter en ny kollektiv aftale om fordeling af flygtninge og emigranter i EU.


Valgkamp mod EU og flygtninge. Polens regering er for alvor gået ind i valgkampen. Torsdag har et flertal i det polske parlament, besluttet at udskrive en folkeafstemning mod EU’s nye aftale om flygtninge og fordeling.

Valgkamp mod EU og flygtninge

EU’s indenrigsministre vedtog den 8. juni nye regler om ​​migrationsbestemmelserne i fællesskabet. Polen og Ungarn stemte imod, men reglerne blev vedtaget. Torsdag sagde partiformand Jaroslaw Kaczynski i parlamentet:

– Det er en hån mod Polen. Det er ekstrem fræk diskrimination. Derfor vil vi ikke gå med til det, og jeg det er sikker på at polakkerne er enige med mig i. Derfor må vi tage en folkeafstemning om spørgsmålet, sagde Jaroslaw Kaczynski.

Polens statsminister var lige så klar i udtalelserne mod EU og flygtninge:

– Vi polakker ved godt hvad medfølelse og solidaritet er. Ingen skal lære os solidaritet, og især skal tyskerne ikke gøre det. De samme tyskere, der er ansvarlige for den slags forbrydelser, og som skal betale os erstatning (krigsskadeserstatning fra Anden Verdenskrig, red.) – og så har de den frækhed i dag at belære os om solidaritet, sagde statsminister Mateusz Morawiecki under debatten i parlamentet torsdag. Ingen tvivl om, at det bliver en valgkamp mod EU og flygtninge.

Der er valg i Polen seneste den 5. november, og udover dyre løfter til de fleste grupper af samfundet og en nedsættelse af pensionsalderen med fem år, så tyder mere på at valget kommer til at handle om EU’s indflydelse og flygtninge.

Ingen dato for de to valg

Der er ikke sat en dato på folkeafstemningen, men den vil uden tvivl blive sammentænkt med valget til parlamentet. Hos polennu.dk gætter vi på at søndag, den 15. oktober er den mest sandsynlige dato for parlamentsvalget i skrivende stund. Regeringspartiet kan opnå en fordel, ved at holde de to valg samme dag.

Det skønnes at der er 1,5 millioner flygtninge i Polen fra Ruslands anden angrebskrig mod Ukraine.

Om valgkampen bliver mod EU og flygtninge kan vi kun gisne om hos polennu.dk.
Men vi ved til gengæld, at vi ikke vil have en betalingsmur
– vi vil nemlig så gerne udbrede kendskabet til Polen
i Danmark mest muligt.

Hvis du også vil det – så kan du gøre det ved at støtte os økonomisk. Du kan gøre det med et engangsbidrag på DKK 100,00 – DKK 200,00 – DKK 500,00 eller DKK 1.000,00. Det vil være en stor meget hjælp – på forhånd tak.