Polens regeringsleder gør status efter tre år


  WARSZAWA: Økonomisk vækst og udbygning af den polske infrastruktur blev fremhævet som nogle af de største resultater, da den polske regering markedere sin tre års dag.


  Polens premierminister har markeret sin regerings tre års fødselsdag med en pressekonference, hvor han redegjorde for nogle af de vigtigste resultater, regeringen har nået.

  Donald Tusk fremhævede blandt andet den økonomiske vækst og udbygning af Polens infrastruktur.

  Førende i Europa

  Han kaldte nye veje for et symbol på civilisationens fremrykning.

  – I dag er vi uden for konkurrence i Europa det land, der bygger flest veje. Og det gælder både motorveje, landeveje og de mindste lokale veje, sagde Donald Tusk.

  Han fremhævede, at regeringens program for forbedringer af infrastrukturen også omfatter investeringer i de polske jernbaner, lufthavne og de anlæg, som skal bygges i forbindelse med Europamesterskaberne i fodbold, Euro 2012.

  Flere børnehaver

  Af andre investeringer nævnte han 1.400 nye sportspladser og nye børnehaver.

  Donald Tusk bekendtgjorde, at 80 procent af polske børn i 2012 vil have mulighed for at få plads i en børnehave. I dag er der pladser til 60 procent af børnene.

  Private virksomheder i konkurrence

  Blandt andre af regeringens successer nævnte premierministeren videnskabsreformen, afskaffelsen af værnepligten og etableringen af en professionel hær, samt de omfattende privatiseringer.

  – Vi er tilfredse med, at den polske økonomi i endnu højere grad er baseret på privat ejerskab og konkurrence mellem private virksomheder, sagde Donald Tusk.