Polens største moske opføres i Warszawa

  Polens største moske og kulturcenter bliver nabo til det store indkøbscenter Blue City på Zeslancow Syberyjskich i den vestlige del af Warszawas centrum. Arkivfoto.


  WARSZAWA: Polens hovedstad får sin fjerde moske, der samtidig bliver landets største. Moskeen bygges ved siden af et stort indkøbscenter.


  Muslimer i den polske hovedstad får en ny moske og et nyt kulturcenter. Det er den fjerde moske i Polen, skriver Gazeta Wyborcza, torsdag eftermiddag.

  Centret er tegnet af arkitekten Kaps Architekci, og bliver nabo til indkøbscenteret Blue City på Zeslancow Syberyjskich i den vestlige del af byens centrum.

  Lydløs minaret

  Det nye islamiske center bliver en tre-etagers bygning med en 18 meter høj minaret, men der kommer ikke nogen lyd ud over byen.

  – Indkaldelse til bøn vil kun kunne høres indenfor – ikke udenfor, siger Samir Ismail, der er leder af det muslimske samfund i Polen. Udover mosken vil centret rumme et bibliotek med et MMS-værelse, et kunstgalleri, restauranter, cafe og butik.

  – Vi vil bede i moskeen, og vise polakkerne, at islam er en moderat religion, siger Ismail.

  Støtte fra Saudi-Arabien

  Opførelsen af moskeen bliver hovedsagelig finansieret af en saudiarabisk investor, men Ismail vil ikke oplyse hvem det er, eller hvor meget byggeriet kommer til at koste.

  40.000 muslimer

  Der er cirka 40.000 muslimer i Polen som er polakker, tatarer, arabere, tyrkere og palæstinensere. Cirka 12.000 af dem bor i Warszawa.