Polens største tegneserie festival i Lodz

Tegneserie_festival_i_Lodz_i_Polen_3

Lodz tegneserie festival begyndte i 1991 og præsenterer tegneserier fra hele verden. PR-foto.


LODZ: Tegneserie forfattere og entusiaster fra hele verden mødes i disse dage til festival i Lodz.


Lodz omdannes denne weekend til et mekka for tegneserie elskere, der kan købe tegneserier fra hele verden, gå på udstillinger og møde berømte tegnere på konferencer og workshops.

Tegnere fra hele verden

Tegneserie festivalen i Lodz bliver besøgt af nogle af verdens mest berømte tegneserie forfattere. Blandt de deltagende tegnere på årets festival er amerikanske Don Rosa, der har tegnet Anders And, belgiske Stephen Desberg, der har tegnet Billy the Cat og Scorpion og polske Grzegorz Rosinski, der blandt andet har tegnet Thorgal og Kaptajn Zbik.

Atlas Arena

Festivalens hovedudstilling findes i Atlas Arena i Lodz, der er Polens største af sin slags. Her kan man blandt andet se udstillinger med den japanske Manga tegneserie og Star Wars. I Atlas Arena findes også særlige udstillinger for tjekkiske og skandinaviske tegneserier. Ud over udstillingerne i Atlas Arena præsenterer festivalen en række andre udstillinger på gallerier og kultur centre i og omkring Lodz.

Computer spil

Tegneserie festivalen i Lodz har eksisteret siden 1991. For fire år siden blev den udvidet til også at rumme brætspil og computerspil. Her præsenteres de nyeste spil, og der afholdes spil-konkurrencer. Festivalen varer indtil på søndag.

LÆS MERE
Eksternt link: Lodz tegneserie festival (engelsk)