Politiet i Krakow frygter de engelske fodboldfans

Politi_på_gaden_i_den_polske_by_Krakow

Politiet i Krakow skal holde øje med fodboldfans fra Holland, Italien og England. Politimesteren frygter mest englænderne. Foto: Martin Bager, polennu.dk.


KRAKOW: Politimesteren i Krakow frygter de engelske fodboldfans til EM 2012 i fodbold.


Selv om der ikke skal spilles en eneste EM 2012 fodboldkamp i Krakow, så frygter byens politimester ballade i forbindelse med Europamesterskaberne.

Tre lande

Mandskaberne til EM 2012 i fodbold fra England, Italien og Holland, har alle valgt Krakow som base under slutrunden. Det betyder at tusindvis af fans vil komme til byen, selv om den ikke er officiel EM 2012 værtsby. Byens politi har holdt møder med fodboldorganisationer i de pågældende lande, for at lære fodboldfans fra de enkelte lande, bedre at kende.

Research på fans

I et interview med dagbladet Dziennik Polski daglige, siger politimesteren Wadim Dyba, at konsultationer med repræsentanter for fansene allerede er gennemført.

– Vi spurgte specifikt til mentalitet, nationale træk og særlige elementer blandt deres fans, så vi er forberedt på alle eventualiteter,” sagde han.

Englændere værst

– Vi ved godt, at alle fans, uanset hvad land de kommer fra, drikker alkohol. Men det er de engelske fans der drikker mest, siger han til avisen. Men Krakow politi har mange erfaringer med briterne i byen.

Optimist

– Jeg er overbevist om, at det bliver en fest af sport og venskab mellem fans, og ikke en lejlighed til at udløse aggressioner, slutter politichefen.