Politiet måtte igen bruge magt for Jaroslaw Kaczynski

  kaczynski_pressefrihed
  Formanden for regeringspartiet Lov og Retfærdighed (PiS) Jaroslaw Kaczynski føler sig mere og mere forfulgt. Mandag udløste en herreløs kuvert storalarm i partihovedkvarteret, og alle redningstjenester blev tilkaldt. Men det viste sig at være falsk PiS-alarm. Kaczynski, der er tidligere aktiv kommunist, har fået øget beskyttelsen omkring sig og har nu over 20 sikkerhedsfolk. Kaczynskis formelle post i det officielle Polen er menigt medlem af parlamentet, trods hans særlige privilegier og beskyttelse. Billedet er fra en situation foran det polske parlament, hvor Kaczynski også ville undgå demonstranter. Arkivfoto.

  Polens kontroversielle partiformand for Lov og Retfærdighedspartiet PiS, Jaroslaw Kaczynski, måtte natten til lørdag have politiets hjælp for at passere Sejmen, og søndag aften havde han problemer da han skulle besøge Wawel Slottet i Krakow. Foto: KOD.

  LÆS  EU holder fast i krav til Polen – flere penge tilbageholdes

  KRAKOW: Politiet måtte i aften igen sikre vejen for partiformand Jaroslaw Kaczynski, da demonstranter blokerede vejen til Wawel Slottet.

  LÆS  EU holder fast i krav til Polen – flere penge tilbageholdes

  Midt i Polens største krise siden kommunismens fald er landets kontroversielle partiformand, Jaroslaw Kaczynski og landets statsminister Beata Szydlo samt parlamentets formand, taget til Krakow på deres månedlige tur til Wawel Slottet.

  Politi greb ind

  Her måtte polsk politi igen rydde vejen for partiformanden, da han ville besøge sin netop genobducerede tvillingbror, Lech Kaczynski og hans hustru der døde i en flyulykke i Smolensk i 2010.

  Ikke vold

  Politiet måtte bruge magt, men der blev ikke brugt vold. Ifølge tv-stationen TVN 24 fjernede politiet unge og gamle demonstranter, der havde sat sig på vejen op til slottet. Ingen kom noget til ved dagens sammenstød i Krakow mellem demonstranter og politi.

  Måtte forlade slottet til fods

  Da Jaroslaw Kaczynski og Beata Szydlo igen skulle forlade slottet, blev det diskret til fods og langt uden om de ventende demonstranter ved tilkørselsvejen til slottet. Ingen demonstranterne bemærkede exiten fra Wawel slottet. PiS-delegationen der i bil passerede demonstranter på vejen til slottet, blev derimod overdænget med æg og slagord, og politiet greb ind.

  LÆS  EU holder fast i krav til Polen – flere penge tilbageholdes

  Politimagt lørdag

  Natten til lørdag måtte Jaroslaw Kaczynski også have støtte fra massive politistyrker for at passerer de vrede demonstranter i Sejmen, der fortsat er belejret og besat af oppositionen efter fredagens dramatik i parlamentet.

  Ikke misbruges

  Formanden for politibetjentene i Polen sagde lørdag til polske medier, at betjentene ikke vil misbruges politisk, og at politiet i øjeblikket ikke gør andet end hvad de får besked på, og det som skal til for at beskyttet polakkers sikkerhed – høj og lav. Han siger også, at de polske politibetjente ikke vil bruge vold mod demonstranter.

  LÆS  EU holder fast i krav til Polen – flere penge tilbageholdes