Polsk ambassadør til debat på København Universitet

  polen_ambassadør_københavn_universitet_dansk_polsk_ungdom_polennu

  Polens ambassadør i Danmark, Rafal Wisniewski i selskab med næstformanden for Dansk-polsk Ungdom Agata Buzialkowska og formanden Poul Dose. Dansk-polsk Ungdom deltog i arrangementet på København Universitet om Centraleuropa. Foto: Nikita Klæstrup.


  KØBENHAVN: Polens ambassadør i Danmark, Rafal Wisniewski, var blandt deltagerne på en konference i København Universitet om Centraleuropa torsdag formiddag.


  Polens ambassadør i Danmark Rafal Wisniewski deltog torsdag formiddag i en debat på København Universitet om Centraleuropa. Anledningen til konferencen – der fortsætter fredag – er at der nu er 25 år siden at kommunismen og muren faldt i Centraleuropa.

  Fire tidligere Østblok lande med

  Deltagerne debatterede deres oplevelser af overgangen i fire lande i Centraleuropa. Ambassadørerne fra Polen, Ungarn, Tjekkiet og Slovakiet deltog i konferencen, der blev indledt af tidligere minister Lykke Friis, og de fortalte om deres oplevelser, deres landes resultater efter kommunismen og om EU og NATO medlemskaber.

  Erhverv og politik

  Torsdag eftermiddag deltog flere danske erhvervsfolk, blandt andet direktøren for Danske Bank i Polen, Lars Ekström som foredragsholder i konferencen. Fredag er det flere danske journalister med kendskab til Central- og Østeuropa der deltager i debatterne med de studerende.

  Dansk-polsk Ungdom, der også er repræsenteret med en afdeling på København Universitet har en stand på universitet i dag og i morgen.

  Fest og musik

  Men der er også levnet plads til kulturoplevelser i forbindelse med de Central Europæiske dage på København Universitet. Torsdag aften er der film, og i morgen er der musik på programmet, og Fredags-baren på universitet bliver præget af Centraleuropæiske specialiteter.

  SE PROGRAM
  Eksternt link: Centraleuropæiske Dage, København Universitet (engelsk)