Polsk fødte Klose spiller VM-finale for Tyskland

Miroslav_Klose

Den polskfødte fodboldstjerne, Miroslaw Klose der spiller for Tyskland, bliver alligevel ikke æresborger i fødebyen Opole i Polen. Foto: Michael Kranewitter.

LÆS  Statsejet olieselskab har købt stor mediekoncern

OPOLE: Når Tyskland spiller VM finale i aften, er den eneste spiller der har prøvet en VM-finale før, VM-topscoren gennem alle tider, den polsk-fødte Miroslaw Klose.

LÆS  Statsejet olieselskab har købt stor mediekoncern

Fodbold VM’s topscorer gennem alle tider, den polskfødte Miroslaw Klose, spiller i aften finale om verdensmesterskaberne i fodbold for Tyskland.

Født i Polen

Klose blev født i Opole i Polen i 1978 af etnisk tyske forældre, som blev i området efter de vestlige territorier blev givet til Polen efter Anden Verdenskrig, som erstatning for de tabte områder i Ukraine, Hviderusland og Litauen.

8-årig til Tyskland

8 årige Klose fulgte sin far, der også var professionel fodboldspiller, til Tyskland i 1986, hvor han siden har opholdt sig. Klose taler stadig polsk hjemme.

Ikke æresborger

I Klose’s fødeby, Opole, har de netop trukket et tilbud om at gøre ham til æresborger i byen tilbage. Det sker efter et møde mellem fodboldstjernen og de lokale myndigheder.

Dialog om Opole

Det er borgmesterkandidaten Arkadiusz Wisniewski i Opole, der kom med ideen om at gøre Klose til æresborger i Opole, hovedbyen i Øvre Schlesien.

– Vi ville indlede en dialog om, hvordan kan gøre brug af den utrolige succes som denne mand har opnået, en mand der kommer fra vores by, siger Wisniewski til hjemmeside opole.sport.pl.

– Desværre, gik diskussionen i en helt forkert retning.

Tysk-polske følelser

– I stedet for at tale om sport, og hvad vi kan gøre for Opole – som var argumentet for at gøre ham til æresborger, blev det i stedet til følelsesmæssige reaktioner over de polsk-tyske forhold, siger borgmesterkandidaten, der gerne vil vælges til efteråret.

LÆS  Statsejet olieselskab har købt stor mediekoncern

– Så vi vil alligevel ikke sende anmodningen (for at gøre ham til æresborger, red.), siger Arkadiusz Wisniewski.

Bliver inviteret

Viceborgmesteren i Opole Krzysztof Kawalko siger, at selv om han ikke bliver æresborger, så vil han blive inviteret til byen.

LÆS  Statsejet olieselskab har købt stor mediekoncern

Klose er den mest scorende spiller i VM-slutrunder nogensinde, og skal i aften spille finale for Tyskland mod Argentina.