Polsk politi advarer mod narkobanders fremgang

  Narkobander udgør et stadig større problem i Polen, mener det polske politi. Antallet af bander er fordoblet på bare to år. Foto: Martin Bager, polennu.dk.


  WARSZAWA: Mens kriminaliteten generelt er faldende i Polen, advarer polsk politi nu om, at antallet af farlige organiserede narkobander er fordoblet på bare to år.


  Polen har oplevet et markant fald i kriminalitet på stort set alle områder, men indenfor narkorelateret bandekriminalitet er der en alarmerende tilgang af medlemmer og lovovertrædelser.

  Antallet af kendte narko-bander er steget fra 85 i 2006 til 147 sidste år, viser en rapport som polsk politi har ladet udarbejde af CBA.

  50 % stigning

  I 2009 er der allerede indledt efterforskning i 32.000 sager om handel med narko, og det er en stigning på 50 procent i forhold til året før, skriver det polske dagblad Rzeczpospolita.

  Til politiets fortjeneste fremgår det af undersøgelsen, at opklaringsarbejdet indenfor narkokriminalitet er næsten 30 procent bedre end året før.

  Mange penge

  Produktion og salg af narko er blevet populært i Polen, og banderne har nemt ved at rekruttere medarbejdere, da gevinsterne ved handel med narko er meget store.

  Mange unge og fattige familier føler sig tiltrukket af udsigten til mange penge, samtidig med en stigende efterspørgsel på ulovlige stoffer.