Polsk politi giver bøder for brug af vandpistoler

  vand_leg_wroclaw_politi_polen_polennu

  I dag er det Våd Mandag i Polen. Det betyder efter traditionen at man kaster vand på hinanden. Her er der vandleg og sæbebobler på torvet i Wroclaw, der er europæisk kulturby i 2016. Foto: Iben Molgaard Madsen, polennu.dk.


  WARSZAWA: I dag er det en tradition at kaste vand på hinanden i Polen, men politiet advarer mod at overdreven brug af vandpistoler kan udløse bødestraf.


  I dag er Våd Mandag (Lany Poniedzialek) i Polen, det er altid dagen efter påske søndag. På denne dag har unge polske drenge og piger traditionelt altid kastet vand efter hinanden.

  Ny udvikling

  Men i nutidens Polen har spasmagere, som politiet udtrykker det, gjort Våd Mandag – til en chikane-dag, hvor nogle unge hærger gader og veje med vandpistoler, balloner og spande med vand.

  500 zloty i bøde

  Det har fået politiet til at advare om, at asocial adfærd med vand kan udløse bødestraf på 500 zloty. Bøde gælder ikke kun hvis mennesker chikaneres, men kan også uddeles hvis biler eller andre genstande bliver gennemblødt.

  Grove tilfælde

  Men politiet oplyser samtidig, at grovere tilfælde kan ende hos domstolene.

  – I nogle tilfælde kan lovovertrædelserne behandles som en forbrydelse og videregives til domstolene, siger Maciej Rakowicz, der er pressechef hos politiet til Polsk Radio.

  Hvis de skyldige er mindreårige, vil deres forældre blive straffet, siger Rakowicz.