Polsk politi i demonstration med krav om mere i løn

Polsk politi
Polsk politi og andre tjenester har demonstreret foran Polens statsministers kontor. Det er det normalt regeringsvenlige fagforbund Solidarnosc, der står bag protesterne. De advarer om masseflugt fra blandt andet politiet på grund af den ringe kompensation for inflationen. Arkivfoto.

WARSZAWA: Polsk politi og med dem grænsevagter, brandmænd og fængselsbetjente i demonstration med krav om mere i løn.


Der er protester foran statsministerens kontor i Warszawa. Polsk politi, grænsevagter, brandmænd og fængselsbetjente vil have mere i løn. Onsdag var der demonstration med ​​trompeter, sirener og trommer. Demonstranterne gik med bannere med paroler som:

Vi kræver retfærdighed og et liv med værdighed!

Statsminister: Vi føler os diskrimineret!

Demonstrationen betød at flere gader blev spærret og blokeret i Warszawa. Det er den normalt regeringsvenlige fagforening Solidarnosc, der står bag protesten.

– Vi er desværre tvunget ud i en situation, der gør det nødvendigt, sagde Rafał Jankowski fra fagforeningen Solidaritet, der repræsenterer politiet og andre tjenesters ansatte. Han pegede på at inflationen i Polen er på det højeste niveau i 26 år. I oktober var inflationen på 17,9 procent.

– Vi ved alle, hvad inflation er, og det regeringen foreslår (i lønstigning, red.) – er 7,8 procent. Det er uacceptabelt. – Det vil betyde at tusindvis af medarbejdere vil forlade politiet og mange andre tjenester, sagde Solidarnosc repræsentanten. Flere tusinder deltog i protesten, men der er ingen officielle tal på antallet af deltagere.

Ikke kun polsk politi

En tilsvarende protest blev for nylig arrangeret af de polske lærer, der kræver lønstigninger på 20 procent. Det samme gjorde en gruppe minearbejdere, da de forsøgte at trænge ind på statsministerens regionale kontor i Katowice.